Hoppa till innehåll
Hem » Easee laddbox säljstoppas av elsäkerhetsverket

Easee laddbox säljstoppas av elsäkerhetsverket

  • av
Ease laddbox säljstoppas

Den 14 mars 2023 beslutade svenska Elsäkerhetsverket att tvinga Easee AS att säljastoppa sina elbilsladdare Home samt Charge. Enligt Elsäkerhetsverkets bedömning uppfyller inte laddboxarna gällande krav på produktsäkerhet, då utrustningen jordfelsbrytarlösning samt DC-skydd inte uppfyller relevanta standarder.

Easee starkt oense med beslutet och har lovat att överklaga både försäljningsförbudet och dess omedelbara genomförande.

Jonas Helmikstøl, grundare och VD för Easee, betonade att företagets främsta fokus ligger på människors säkerhet och välbefinnande. Han försäkrade kunderna att de kan fortsätta att ladda sina elbilar säkert utan några ändringar i deras laddningsbeteende. Easee påpekade också att Elsäkerhetsverkets rapport angav att det inte har inträffat några incidenter som ledde till försäljningsförbudet och att det inte finns någon risk för skada på människor eller egendom.

Det är viktigt att notera att försäljningsförbudet endast gäller i Sverige och inte automatiskt förlängs till andra länder inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). Easee arbetar aktivt för att överklaga beslutet och processen kan ta flera månader.

Easee’s engagemang för en grönare framtid är starkt och de kommer fortsätta att utveckla elbilsladdningslösningar som prioriterar säkerhet och hållbarhet.