Hoppa till innehåll

Laddbox installation hemma

När du köper installation laddbox hemma från oss ser vi till att installationsprocessen sker snabbt, effektivt och säkert med våra egna utbildade elektriker som specialiserar sig på laddboxar och installation elbilsladdare. Genom att installationen utförs av våra egna anställda utan underleverantörer kan vi alltid garantera att in laddbox installeras av auktoriserad personal. Vi installerar laddboxar med alla nödvändiga tillbehör.

laddbox installation, installera laddbox

Snabb installation

Vi kan oftast installera inom 14 dagar från beställningen.

Prisgaranti

Vi garanterar att du får laddbox till bästa priset på marknaden.*

Betala i efterhand

Betala efter att din laddbox är installerad och klar.

Läs mer om stegen från start till slut att installera laddbox hemma

Välj laddbox och lägg en beställning

Välj den laddbox som passar dig bäst. Vid personlig service kontakt oss gärna via chatten, e-post eller på telefon.
Våra säkra laddboxar anpassat till det nordiska klimatet hittar du med länken ovan.

Vi begär ingen förskottsbetalning som många andra gör. Istället betalar du enligt faktura efter utförd installation.

Information inför installation

Efter lagt beställning skickas en orderbekräftelse till din angivna e-postadress (kolla din skräppost om det inget kommer fram, annars kontakta oss). I orderbekräftelse finns en länk till vår lathund. I lathunden finner du den information som vi behöver för att utföra en smidig installation hos dig.

Datum för installation

Vi bokar snarast in ett datum för din installation – om möjligt efter ditt önskemål.

Installera laddboxen

Vi kommer på bokat dag och installerar laddboxen efter dina önskemål på en lämplig plats. Ifall något arbete utöver installationspaket krävs för installationen informerar vår installatör dig på plasts.

Chargefy ready !

Laddboxen säkerhetstestas och driftsätts av installatören, samt städar runt om. Installatören går igenom appen med dig (om möjligt) och laddboxen är redo för dig att använda. Du får direkttelefonnummer till installatören ifall du har frågor.

Grön Teknik avdrag och faktura

Vi skickar fakturan med e-post. Faktura betalas av dig och vi kan därefter söka grön teknik-avdraget hos Skatteverket.

Vänner och familj

Vi uppskattar att talar om för vänner och familj om oss. Beställer ni inom 24 timmar och skriver vän/ familjens namn i kommentars fältet får ni båda 400kr rabatt på installationen. (innan grön teknik)

Vi uppskattar om du vill lämna ett omdöme om oss!

Installation Laddbox: I vår Standardinstallation ingår

Montering av laddbox på vägg eller befintlig stolpe

10 meter 3-faskabel kabeldragning ovanför mark

Anslutning av laddbox i elcentral eller fasadskåp

1 st. håltagning i gips, trä eller lättbetong

PSA (Jordfelsbrytare A) 16 Ampere 11 kWh i befintlig central

Driftsättning och test av laddbox

Grovstädning efter installation

Genomgång med kund

Utkörning till kund

Övriga tillägg debiteras enligt vår prislista nedan.

laddbox installation
installera elbilsladdare

Laddbox Installation: Förutsättningar för Standardinstallation

Du som kund ansvarar för att installatören lätt kan få tillgänglighet till elcentral och alla ytor där kabeldragning ska ske. Vi installerar laddboxen där uppkoppling till Wi-Fi ingår. Detta förutsätter att signalstyrkan är tillräckligt stark. Uppkoppling av laddboxen till Wi-Fi kan dessutom göras i efterhand.

Önskas laddboxen installeras vid en plats där direkt anslutning till elcentralen saknas bör detta förberedas innan vi kommer ut för installation. Vi kan utföra grävning men det förutsätter att kunden meddelar oss i förväg. Kunden debiteras enligt prislistan för tilläggsarbetet.

Experter på elbilsladdare

Auktoriserade elektriker

Våra egna installatörer med kunden i fokus

Utbildade på att installera laddbox

Snabb installation av laddbox

Snabb installation av laddbox från beställning

Laddboxen testas och konfigureras

Support

Prisgaranti vid Installation

Vi kan matcha lägsta pris i Sverige vid installation av laddboxar inom vårt installationsområde. Vi kan garantera priset genom att effektivisera, undvika mellanled och utföra alla tjänster i eget regi. Läs mer för att se fullständiga villkor.

Prislista för tillägg vid installation av laddbox

Avviker installationen från Standardinstallationen, eller om det annars krävs komponenter eller arbetsmoment utöver Standardinstallationen, kan kunden debiteras enligt följande prislista. Priserna är inklusive moms och montering.

Se hela prislistan

Vanliga frågor

Behöver jag lastbalansering?

Det beror på flera faktorer. Beroende på om du värmer upp ditt hus med el i kombination med hur stor din huvudsäkring är kan en lastbalansering vara ett bra alternativt. Lastbalanseringen reglerar laddboxens effekt i förhållande till husets övriga elförbrukning. På så vis undviker du överbelastning av säkringar.

Vilken laddbox passar min bil?

Alla våra laddboxar laddar alla elbilar. Det är fritt val att välja laddbox efter utseende, funktion och pris. Alla boxar har typ-2 ladduttag.

Kan jag ladda min elbil i ett vanligt eluttag?

Det rekommenderas inte att du laddar din elbil i ett vanligt eluttag eftersom det är förenat med stora risker. Vanliga eluttag är inte gjorda för att tåla hög belastning som laddning av elbil medför. Därför rekommenderar vi att alla använder laddbox hemma.

Hur får jag bidrag när jag beställer laddbox?

Genom det särskilda skatteavdraget Grön Teknik får alla privatpersoner ersättning i form av 50 % av kostnaden för material och arbete. Avdraget gäller enbart vid val av installation av laddpunkter. Chargefy sköter all administration med skatteverket.

Vad gör jag om jag vill ladda flera elbilar samtidigt?

Ett smidigt sätt att lösa detta är genom att välja en laddbox med två uttag, alternativt att installera två laddboxar brevid varandra. Kontakta oss så rådger vi dig.

Hur lång tid tar installationen?
När får jag laddboxen installerad?

Vi har elektriker på olika orter som utför installationer. Räkna ofta med 1-2 veckor i städer och 2-3 veckor i glesbygd. Oftast kan vi leverera snabbare. Kontakta oss via chatten om du vill få besked på installationsdatum innan du beställer. Installationer längre fram i tiden går också bra att beställa, genom att skriva en särskild anteckning i kassan.

Får jag installera laddboxen själv?

Nej, enbart auktoriserade elektriker får lov att installera laddboxar. Du kan kontrollera elinstallationsföretag hos Elsäkerhetsverket.

Att beställa laddbox med installation är en förutsättning för att erhålla Grön Teknik. Enbart köp av laddboxen är inte berättigat för Grön Teknik.

Måste jag förskottsbetala vid beställningen?

Nej! Du betalar i efterhand efter laddboxen är installerat via en faktura. Efter installation skickar vi faktura via email.

Till skillnad från många av våra konkurrenter så kräver vi ingen förskottsbetalning med kreditkort vid beställning av laddbox och installation.

Tar ni en utkörningsavgift?

Nej, vi tar inte ut en utkörningsavgift!

ÄR DU FORTFARANDE OSÄKER?