Hoppa till innehåll
Hem » Hur länge varar Grön Teknik?

Hur länge varar Grön Teknik?

  • av

Grön teknik möjliggör för privatpersoner att få upp till 50 000 kr i skattereduktioner per år. Startdatumet för Grön Teknik var den 1 januari 2021, och då är det rimligt att ställa frågan: hur länge varar Grön Teknik?

Hur länge varar Grön Teknik?
Den nytillträdda regeringen meddelade plötsligt att klimatbonusen stoppas, som gav upp till 70 000 kr i avdrag vid köp av elbilar, och nu är det många som undrar hur länge Grön Teknik avdraget kommer vara kvar. Enligt Skatteverket har Grön Teknik avdraget i nuläget inget slutdatum, utan gäller tills vidare. 

Sverige står inför en stor grön omställning, och därför är det mest troligt att vi behåller Grön Teknik-avdraget. Men vi anser att det blir mindre troligt att vi behåller avdraget på 50% i framtiden i takt med att elbilar blir det nya normala. Istället kan vi tänka oss att sänka det närmare ROT-avdragets nivå på 30%.

Hur fungerar Grön Teknik hos Chargefy?
Det är enkelt. Välj den laddbox och installation som passar dig. Genom att välja ett installationspaket omfattar vi din beställning av skatteavdraget Grön Teknik. Du som privatpersonen behöver inte göra något för att erhålla Grön Teknik avdraget.

När gäller grön Teknik?
-50% avdrag för kostnaden av laddbox, installation samt tillhörande laddbox utrustning.
-50% avdrag för kostnaden av material och installation av system för lagring av egenproducerad energi. 
-20% avdrag för kostnaden av material och installation av ett nätanslutet solcellssystem.