Hoppa till innehåll
Hem » Vilken laddbox passar BYD Dolphin?

Vilken laddbox passar BYD Dolphin?

  • av
BYD Dolphin laddbox

Dolphin är kinesiska BYD:s minsta modell av de tre elbilar som kommer att lanseras i Sverige 2023/2024 i samband med SUV:en Atto 3 och sedanen Seal. Storleksmässigt är den en hårsmån från MG 4 – vilket gör den till en naturlig rival för både mindre kombibilar såsom Volkswagens ID.3 och Kia Niro EV. 

BYD Dolphin
Initialt kommer endast BYDs 60kWh batteri erbjudas i Sverige som producerar 204 hk med en räckvidd på 427 kilometer (WLTP). Bilen åker 0-100km/h på 7 sekunder och når en toppfart på 160 km/h, vilket är likt konkurrent VW ID3. BYD Dolphin klara snabbladdning upp till 88kW vilket gör att batteriet kan laddas från 30% till 80% på 29 minuter. AC laddning kommer även att vara möjlig upp till 11kW. 

Hur ser interiören ut?
Till att börja med rymlig. De som är besvikna över det något snäva bakre benutrymmet i en MG 4 behöver inte leta längre – Dolphin kan rymma passagerare som är en bra bit över 1,80 meter långa bakom varandra med gott om utrymme. Bagageutrymmet kan lasta 345 liter vilket är något lägre än ID3:s 385 liter. 

Framtill är instrumentpanelen ganska låg vilket gör att kupén känns luftig, även om avsaknaden av höjdjustering för passagerarsätet irriterar vissa. Stora fönster och, på Design-modellerna, ett massivt panoramatak hjälper också till här. Instrumentpanelen är klädd i mjuk plast och veganläder (som i princip också är mjuk plast), men det finns några betydligt billigare material på dörrarna, instrumentpanelen och längre ner, men det är ett rejält steg upp från MG4. Dörrhandtagen är modellerade efter en delfins, vilket är en ganska trevlig touch.

Pris
För närvarande har inga officiella priser fastställts för Sverige, men det europeiska priset för Comfort modellen är satt till 35 690 euro och 37 690 euro för Design. Design-modellen inkluderar extra funktioner som ett panoramatak, tonade rutor, V2L och en trådlös mobilladdare.

Vilken laddbox passar BYD Dolphin?
Laddboxar av Typ 2 passar BYD Dolphin.