Hoppa till innehåll
Hem » Sveriges billigaste elbil och laddbox

Sveriges billigaste elbil och laddbox

  • av
Sveriges billigaste elbil

Överväger du att köpa en elbil? Oavsett om det är din första bil eller om du planerar att uppgradera från en fossildriven bil finns det några viktiga saker att tänka på inför ditt köp.

Att investera i en eldriven bil har flera fördelar. För det första är det ett mycket miljövänligt alternativ. Dessutom kan du spara mer pengar varje månad, vilket är en attraktiv fördel. En annan fördel med elbilen är den förbättrade köreupplevelsen, med tystare och mjukare körning på vägarna.

Det är inte ovanligt att vara osäker inför beslutet att investera i en elbil. De främsta orsakerna till tveksamhet är de stigande elpriserna och den initiala inköpskostnaden för elbilen. Jämfört med fossildrivna bilar är elbilar (eller laddhybrider) vanligtvis dyrare att köpa.

Sveriges billigaste elbil

Under maj lanserade MG en ny basmodell av MG4. Den nya elbilen, MG4 Standard, har en lägre utrustningsnivå, en svagare motor, ett mindre batteri och en långsammare snabbladdningshastighet. Dessa förändringar resulterar också i ett betydligt lägre pris.

MG4 Standard har en räckvidd på upp till 350 kilometer (WLTP) med hjälp av ett 51 kWh-batteri. Det kan jämföras med den tidigare Luxury-utgåvan som hade ett 64 kWh-batteri och en räckvidd på 435 kilometer.

Motoreffekten minskar från 150 kW (204 hk) till 125 kW (168 hk). Snabbladdning är möjlig med hastigheter upp till 88 kW, jämfört med Luxury-modellen som kan snabbladda med 135 kW. Laddtiden för intervallet 10 till 80 procent ökar från 35 till 40 minuter.

För att ytterligare sänka priset har MG4 Standard en lägre utrustningsnivå jämfört med Luxury-modellen. Vissa funktioner som försvinner inkluderar spegeln i solskyddet, trådlös mobilladdning, eldriven justering av framstolen, bakspoiler och vissa förarassistansfunktioner.

MG4 Standard är för närvarande Sveriges billigaste elbil, med ett pris på 329 990 kronor. Privatleasing finns tillgängligt från 2 995 kr per månad för en 24-månadersperiod med 1000 mil per år.

Billiga laddboxar

Här hittar du prisvärda laddboxar till din nya elbil.