Hoppa till innehåll
Hem » Smart #1 Pulse Laddbox

Smart #1 Pulse Laddbox

  • av
Smart 1 Pulse

Nu kan du uppleva Smart #1 i en helt ny variant – Smart #1 Pulse. Denna modell är den första fyrhjulsdrivna versionen av Smart #1 som inte är en Brabus-version. Smart #1 Pulse har nyligen introducerats i Europa och befinner sig mellan ”Premium” och ”Brabus” i bilens modellutbud.

Trots att Smart #1 Pulse har en dubbelmotorkonfiguration skiljer den sig något från Smart #1 Brabus när det kommer till motoreffekt. Med en accelerationstid från 0 till 100 km/h på 4,5 sekunder är Pulse-modellen något långsammare än Brabus-modellen, som når samma hastighet på 3,9 sekunder. Men jämfört med den vanliga bakhjulsdrivna Smart #1 är Pulse-modellen snabbare och tar endast 6,7 sekunder att nå 100 km/h.

Smart #1 Pulse har en större total effekt jämfört med Smart #1 RWD-versionen, även om den exakta effekten inte specificeras. De snabbare accelerationstiderna tyder på detta. Med en extra motor på framaxeln har Pulse-modellen en något kortare räckvidd på 400 km jämfört med RWD-versionens 440 km enligt WLTP-standarden. Men förlusten i räckvidd är minimal för att få fördelen med fyrhjulsdrift.

När det gäller batteri och laddning behåller Pulse-modellen det samma 66 kWh-batteripaketet. Batteriet kan laddas med en maximal effekt på 22 kW med AC-laddning och 150 kW med DC-laddning. Laddning från 10% till 80% tar mindre än 3 timmar med AC-laddning, medan DC-laddning för samma intervall kan göras på mindre än 30 minuter. Utseendemässigt kan Smart #1 Pulse särskiljas genom sin unika hjuldesign. Precis som andra versioner av Smart #1 har hjulen en diameter på 19 tum. Några av de yttre höjdpunkterna för Smart #1 Pulse inkluderar dolda dörrhandtag och en handsfree-elektrisk baklucka.

Inuti Smart #1 Pulse finns det interiöra höjdpunkter som omgivningsbelysning, trådlös mobiltelefonladdning och en head-up display. Dessutom är den nya Smart #1 Pulse utrustad med ett brett utbud av aktiva säkerhetstekniker som automatiskt nödbromssystem, körfältsassistans och ytterligare intelligenta funktioner som en automatisk parkeringsassistent.

Dirk Adelmann, VD för Smart Europe, säger: ”Vi är särskilt glada över #1 Pulse eftersom den erbjuder ännu en fyrhjulsdrift alternativ för europeiska kunder. Vår utvecklings- och produktionskapacitet gör att vi kan hålla oss i framkant när det gäller förändrade efterfrågan och snabbt införliva lämpliga lösningar för våra kunder.”

Laddbox till Smart #1

Här hittar du prisvärda laddboxar till din nya Smart #1.