Hoppa till innehåll
Hem » BMW iX1 laddbox

BMW iX1 laddbox

  • av

Denna nya modell, som är något mindre än BMW iX3, har nyligen lanserats i Sverige och syns redan på vägarna. Med sin femte generation av BMW eDrive och ny laddningsteknik från BMW i7, är iX1 väl rustad för att leverera en imponerande körupplevelse.

Den elektriska BMW iX1 kommer med fyrhjulsdrift och dubbla motorer med en kombinerad effekt på 200 kW (272 hk). Dess boostläge kan tillföra ytterligare 30 kW, vilket ger en total effekt på 230 kW (313 hk). Den klarar sprinten från 0 till 100 km/h på endast 5,7 sekunder. Med fyrhjulsdrift erbjuder iX1 överlägset grepp och stabilitet i alla situationer.

Batteriet i iX1 har en kapacitet på 64,7 kWh, vilket ger en imponerande räckvidd på upp till 438 kilometer. Snabbladdning är möjlig med en effekt på upp till 130 kW, och på bara 10 minuters snabbladdning kan du få 120 kilometer i räckvidd.

För snabbladdning tar det endast 29 minuter att ladda batteriet från 10 till 80 procent. Innan snabbladdningen startar, förvärms batteriet automatiskt som en del av rutten i navigationssystemet. Dessutom finns det möjlighet att manuellt starta förvärmningen.

BMW iX1 xDrive30 kombinerar innovativ teknik och prestanda med en imponerande räckvidd. Med snabbladdning och en väl genomtänkt fyrhjulsdriftssystem, levererar denna elbil en dynamisk körupplevelse som inte kompromissar med vare sig kraft eller stabilitet. Bilen förutspås bli ett populärt val för dem som söker en framtidssäker och miljövänlig bilupplevelse.

Interiör

BMW iX1 xDrive30

I kupén hos BMW iX1 xDrive30 har man verkligen lyckats skapa en omdesignad interiör som överträffar tidigare generationer av X1. En av de mest framstående funktionerna är det imponerande BMW Curved Display, som är formad som en böjd skärm och sträcker sig från baksidan av ratten ut mot mitten av kupén. Detta ger föraren en enkel och intuitiv åtkomst till alla instrument och infotainmentsystem.

BMW har också lagt stor vikt vid att lyfta fram det svävande armstödet i kupén. Det är utrustat med en inbyggd kontrollpanel som ger föraren möjlighet att hantera olika funktioner på ett smidigt sätt. Mittkonsolen är också värd att nämna, med funktioner som inkluderar ett praktiskt fack för trådlös laddning av mobiltelefonen.

När det gäller premiuminslag kan BMW iX1 stoltsera med flera imponerande detaljer. Ett elegant glastak bidrar till att skapa en luftig och ljus atmosfär i kupén. Stämningsbelysningen kan anpassas efter förarens preferenser och bidrar till en behaglig körupplevelse. Dessutom har BMW samarbetat med Harman Kardon för att erbjuda ett avancerat ljudsystem som garanterar en förstklassig ljudkvalitet oavsett resans längd.

BMW iX1 xDrive30 är i samma storleksklass som modeller som Audi Q4 e-tron och Mercedes EQA. Priset startar från 610 000 kr. 

Laddbox

Här hittar du prisvärda laddboxar till din nya Smart #1.