Hoppa till innehåll
Hem » Zeekr 001 kommer till Sverige

Zeekr 001 kommer till Sverige

  • av
Zeekr 001

Zeekr 001 är Zeekrs första bilmodell och utformas som en sportkombi med fokus på prestanda. Designen är strömlinjeformad och bilens aerodynamiska form ger en imponerande luftmotståndskoefficient på 0,23 Cd, vilket i sin tur ger en imponerande räckvidd på upp till 620 kilometer.

Tre olika modeller

Modellen Zeekr 001 erbjuds i tre olika varianter. En av dessa är den bakhjulsdrivna Long Range-versionen som imponerar med sin utökade räckvidd. Dessutom finns det en fyrhjulsdriven prestandamodell samt en välutrustad Privilege-modell, som också är utrustad med fyrhjulsdrift.

Zeekr 001 Long Range RWD levereras med en kraftfull motor på 200 kW (272 hk) och imponerar med sin acceleration från 0 till 100 km/h på bara 7,2 sekunder. Den har en imponerande räckvidd på upp till 620 kilometer tack vare sitt 100 kWh batteri. Priserna för denna modell startar på 667 000 kronor.

Zeekr 001 Sverige

För de som söker ännu mer kraft och prestanda finns den fyrhjulsdrivna Performance-versionen. Den är utrustad med två motorer som ger en kombinerad effekt på 400 kW (544 hk) och kan accelerera från 0 till 100 km/h på blott 3,8 sekunder. Trots den imponerande prestandan når denna variant en räckvidd på upp till 590 kilometer. Priserna för Performance-modellen startar på 707 000 kronor.

För den som önskar en ännu mer lyxig upplevelse erbjuder Zeekr 001 även Privilege AWD. Denna modell har samma kraftfulla motoruppsättning som Performance-modellen, vilket ger enastående prestanda. Räckvidden på Privilege AWD är något kortare, med upp till 580 kilometer. Priserna för denna lyxiga variant börjar på 757 000 kronor. Privilege AWD erbjuder också extra bekvämligheter som aktiv luftfjädring och lyxiga säten med ventilation och massagefunktion.

Zeekr 001 interiör

Zeekr har lagt stor vikt vid att skapa en enkel och stilren interiördesign som är fokuserad på den senaste tekniken. I Zeekr 001 hittar vi en 8,8-tums instrumentpanel bakom ratten, vilket ger föraren viktig fordonsinformation. Dessutom finns en imponerande 14,7-tums head-up-display som projicerar relevant information direkt i förarens synfält.

Det centrala navet i bilens interiör är en 15,4-tums pekskärm som rymmer ett avancerat infotainmentsystem. Här kan föraren få tillgång till olika appar och funktioner via en dedikerad app-butik. Denna integration av teknik och användarupplevelse bidrar till att skapa en modern och uppkopplad atmosfär i bilen.

Leveranserna av Zeekr 001 förväntas starta under fjärde kvartalet i år.

Laddboxar till Zeekr 001

Alla laddboxar vi erbjuder är kompatibla med Zeekr 001. Viktigt att komma ihåg att Grön Teknik avdraget endast kan nyttjas vid köp av installation. Om du endast köper en laddbox kommer du inte kunna nyttja Grön Teknik.