Hoppa till innehåll
Hem » Zeekr X kommer till Sverige

Zeekr X kommer till Sverige

  • av

Zeekr X utnyttjar samma plattform som Volvo EX30 och har ungefär samma storlek. X är cirka två decimeter längre med en längd på 4 432 mm, en höjd på 1 566 mm och en bredd på 1 836 mm. Hjulbasen sträcker sig över 2 750 mm.

Deras nära släktskap återspeglas också i specifikationerna. Zeekr X finns i två olika utföranden: en Long Range RWD-version och en mer välförsedd Privilege AWD-version.

Zeekr X Long Range RWD är utrustad med en kraftfull motor på 200 kW (272 hk) och imponerar med en acceleration från 0 till 100 km/h på 5,6 sekunder. Med sin 69 kWh batterikapacitet kan den nå en räckvidd på upp till 440 kilometer. För snabbladdning stödjer den upp till 150 kW, vilket möjliggör laddning från 10 till 80 procent på under 29 minuter. Priserna för denna modell börjar på 550 000 kronor.

Privilege AWD-versionen är fyrhjulsdriven och utrustad med två motorer som levererar en imponerande total effekt på 315 kW (428 hk). Trots att den har samma batteri som den bakhjulsdrivna varianten når den en räckvidd på upp till 400 kilometer. Priset för denna varianten startar på 595 000 kronor.

Zeekr X har en minimalistisk och stilren interiördesign som passar perfekt för en urban livsstil. Bakom ratten finner man ett instrumentkluster med en skärmstorlek på 8,8 tum och en imponerande head-up-display på hela 24,3 tum med förstärkt verklighet. Den centrala pekskärmen är generöst tilltagen med sina 14,6 tum. Bagageutrymmet i Zeekr X har en kapacitet på 362 liter och för den som behöver dra tunga laster finns även möjlighet att få med en dragkrok som klarar en kapacitet på upp till 1600 kilo. Leveranserna av Zeekr X väntas påbörjas under det tredje kvartalet i år.

Laddboxar till Zeekr 001

Alla laddboxar vi erbjuder är kompatibla med Zeekr 001