Hoppa till innehåll
Hem » Audi E-tron laddbox

Audi E-tron laddbox

  • av

I en spännande nyhet har den populära bilmodellen Q8 fått en uppgradering i form av ett större batteripaket. I den mer prisvärda varianten, Q8 50 e-tron, har batterikapaciteten ökat från 69 kWh till imponerande 89 kWh användbar kapacitet. För den mer kraftfulla Q8 55 e-tron har batterikapaciteten också blivit större, från 86 kWh till hela 106 kWh. Denna uppgradering ger förbättrad räckvidd och ökar bilens prestanda på ett imponerande sätt.

Laddning och laddbox

UttagstypOmbordskapaticitet BatterikapasitetMax Laddström
Typ 211 kw95 kw3 fas 16A

Här hittar du laddboxar som passar Audi E-tron. Flesta kunder kunder köper en Zaptec Go då den har möjlighet till lastbalansering, Teslas Wall Connector är också ett populärt alternativ.

Audi E-tron räckvidd

Med denna ökade batterikapacitet kan förare förvänta sig längre sträckor mellan laddningar och en ännu mer tillförlitlig eldrift. Båda dessa modeller ger en imponerande körupplevelse och bidrar samtidigt till att minska beroendet av fossila bränslen.

Med det större batteripaketet kommer den prisvärda Q8 50 e-tron att få en imponerande räckvidd på ungefär 50 mil. Detta gör det möjligt för förare att ta sig längre sträckor utan att behöva oroa sig för att ladda bilen lika ofta.

För den dyrare Q8 55 e-tron blir räckvidden ännu bättre, med en beräknad sträcka på mellan 58 och 60 mil. Denna ökade räckvidd ger förare en ännu större flexibilitet och komfort när det gäller att planera sina resor och undvika onödiga laddstopp.

Laddningsteknik

Audi e-tron har länge varit känt för sin snabba laddningsteknik, och nu har de tagit det ett steg längre genom att höja snabbladdningseffekten från 150 kW till imponerande 170 kW. Detta uppgradering är tillgänglig endast i de dyrare modellerna Q8 55 e-tron och SQ8 e-tron.

Med den ökade snabbladdningseffekten kan förare ladda sina bilar ännu snabbare och minska tiden som spenderas vid laddstationerna. Detta är särskilt fördelaktigt för långa resor och när man behöver snabbt ladda upp batteriet för att kunna fortsätta färden.

Förbättrad luftmotstånd

En annan anmärkningsvärd förbättring hos Q8 e-tron är att luftmotståndet har sänkts för att förbättra bilens aerodynamik och därmed öka dess effektivitet. I den vanliga versionen har luftmotståndet minskat från cW 0,28 till 0,27, medan Sportbackversionen har sett en ännu mer imponerande sänkning från 0,26 till 0,24.

Priset för Q8 50 e-tron förblir oförändrat och ligger kvar på samma nivå som tidigare. Detta innebär att kunder fortfarande kan få den prisvärda modellen till ett konkurrenskraftigt pris och dra nytta av de tekniska och designmässiga förbättringarna utan att behöva betala extra.