Hoppa till innehåll
Hem » RAV 4 Hybrid Laddbox

RAV 4 Hybrid Laddbox

  • av

Laddboxar till din RAV-4 Laddhybrid hittar du här

UttagstypOmbordskapaticitet BatterikapasitetMax Laddström
Typ 27,4 kW18,1 kWh1 fas 16A

RAV 4 Hybrid är utrustad med en 2,5-liters fyrcylindrig motor som assisteras av två elektriska motorer och ger en kombinerad effekt på 219 hästkrafter. Fyrhjulsdrift är standard, där en av de elektriska motorerna driver bakhjulen och den andra motorn tillsammans med bensinmotorn driver framhjulen. En steglös automatisk växellåda (CVT) är också standard. Inte nog med att RAV4 Hybrid är mer bränsleeffektiv än den icke-elektrifierade modellen, den är också snabbare. Modellen Woodland Edition som vi testade presterade en acceleration från 0 till 60 mph på 7,3 sekunder, medan den vanliga bensinmodellen behövde 8,0 sekunder för samma uppgift. Förare kommer verkligen att känna den extra kraften, särskilt i stadstrafik, där den elektriska motorns omedelbara kraft ger en extra skjuts vid start från stillastående. Om du vill ha ännu mer prestanda kan Prime-modellen vara lösningen. I våra tester accelererade RAV4 Prime till 60 mph på bara 5,6 sekunder. Precis som med den vanliga RAV4-modellen är hybrid- och Prime-modellernas hantering kompetent och åkkomforten hög, men förvänta dig inte några högt presterande kurvtagningar här.

RAV 4 Hybrid’s inredning är välgjord och snyggt utrustad, men prioriterar praktiskt användande över stil. Med ett överflöd av förvaringsfack och lådor har du gott om utrymme att förvara mindre bagage, och alla knappar och reglage är enkla att hitta och använda. Toyota inkluderar en rad bekvämligheter redan på grundnivån, som dubbzoners automatisk klimatkontroll, en ratt med tilt- och teleskopjustering samt en höjdjusterbar falsk golv i lastutrymmet. Genom att klättra upp på utrustningsstegen får du lyxiga funktioner som uppvärmda fram- och baksäten, stämningsbelysning i kupén och uppgraderat konstläderklädsel som Toyota kallar SofTex. RAV 4 Hybrid erbjuder samma last- och passagerarutrymme som den vanliga RAV4-modellen, och i våra tester fick vi plats med 10 kabinväskor bakom andra raden och 22 med den bakre sätet fällt.

LE- och XLE-modellerna är utrustade med en 8,0-tums infotainment-skärm som sticker ut från instrumentbrädan, medan XSE-, Limited- och Prime XSE-modellerna har en 10,5-tums skärm. Trådlös integration med Apple CarPlay och Android Auto samt en inbyggd Wi-Fi-hotspot är standard. De flesta modellerna har också en 7,0-tums digital instrumentpanel, men Limited- och Prime XSE-utförandena har en större 12,3-tums panel som tillval på XLE Premium. Navigation och ett 11-högtalares JBL-stereosystem finns som tillval, annars ingår ett sexhögtalarsystem som standard.