Hoppa till innehåll
Hem » Toyota Prius laddbox

Toyota Prius laddbox

  • av
Toyota Prius laddbox

Laddbox

Dessvärre kommer inte den nya Toyota Prius säljas i Sverige, men om du söker en laddbox till en äldre generation hittar du den här hos Chargefy

Nya generation

Den nya generationen av Toyota Prius 2023 markerar en omfattande omgestaltning och uppdatering både invändigt och utvändigt. Varje Prius bygger nu på nästa evolution av Toyotas TNGA-C plattform, vilket gör den till en mer smidig men samtidigt mer styv och miljövänlig kompaktbil med bredare spårvidd och lägre körläge. En ny hybridkrafttrain med 194 hk och möjlighet till fyrhjulsdrift har lagts till. Inte bara har den extra kraften gjort Prius snabbare än många av sina hybridkonkurrenter, utan dess ökade prestanda har inte heller påverkat bränsleekonomin negativt. Modellerna med fyrhjulsdrift har 196 hk tack vare en extra kraftfull magnet i den bakre motorn. En laddningsbar hybridmodell, Prius Prime, erbjuds också med 220 hk.

Interiör

Medan den nya femte generationens Prius får en ny form har interiören fått en mer traditionell design med en klassisk fordonscockpit. För första gången har Prius nu en instrumentpanel direkt bakom ratten. Den nya designen påverkar interiören genom en taklinje som är 2,0 tum lägre, och för att påverka en lägre tyngdpunkt sitter också framåtpassagerarna lägre än tidigare. Basmodellerna har en ratt klädd i konstläder, men uppgradering till XLE eller högre utrustningsnivå ger uppvärmda framstolar, fler mugghållare för baksätespassagerare och uppvärmda baksäten.

Teknik

Både basmodellen och de högre utrustningsnivåerna har fått större skärmar jämfört med föregående modell. En ny 8,0-tums infotainmentskärm ingår som standard på LE och XLE, och Toyota har även lagt till en massiv 12,3-tums pekskärm för Limited-utförandet (eller som tillval för XLE). Detta system inkluderar röststyrning med ”Hey Toyota” och kan uppdatera sin infotainment via molnet tack vare över-the-air-uppdateringar. Den större skärmen har som standard stöd för Apple CarPlay och Android Auto samt möjlighet till Wi-Fi-anslutning.