Hoppa till innehåll
Hem » Volvo C40 Recharge Laddbox

Volvo C40 Recharge Laddbox

  • av

Här hittar du laddboxar som passar Volvo C40 Recharge. De flesta kunder kunder köper en Zaptec Go då den har möjlighet till lastbalansering, Teslas Wall Connector (kompatibel till alla elbilar) är också ett populärt alternativ. Du som privatperson behöver inte söka om Grön Teknik, det sköter vi!

UttagstypOmbordskapaticitetBatterikapasitetMax Laddström
Typ 211 kw78 kw3 fas 16A

Batterier

Den uppdaterade C40 Recharge erbjuder två batteristorlekar. Det mindre alternativet har en kapacitet på 69 kWh, vilket är detsamma som i tidigare versioner. Tack vare energibesparingar och förbättrad batterikylning har dock räckvidden för instegsversionen ökat från 438 till 476 kilometer enligt WLTP-cykeln.

Under en provkörning i en bakhjulsdriven C40 med det större batteriet observerades dock en genomsnittlig förbrukning på 2,25 kWh per mil. Det är 37 procent över den officiella siffran. Det höga luftmotståndet, med en luftmotståndskoefficient (Cd) på 0,319, är förmodligen en viktig faktor. Jämfört med de bästa elbilarna på marknaden, som har Cd-värden på cirka 0,2, krävs betydligt mer energi för att bibehålla hastigheten i C40. Det större batteripaketet, med en kapacitet på 78 kWh, ger en räckvidd på upp till 579 kilometer i C40 Extended Range. För XC40, med sin mindre strömlinjeformade kaross, är den motsvarande siffran 571 kilometer.

Snabbladdningsförmågan har också förbättrats. Det nya, större batteripaketet kan ta emot upp till 205 kW, medan det mindre fortfarande är begränsat till 150 kW. Båda batteristorlekarna kan dock laddas från 10 till 80 procent på under 30 minuter.

C40 vs XC40

I övrigt är det inte mycket som skiljer de uppdaterade C– och XC40-modellerna från de bilar de ersätter. Visuellt är de nästan identiska både invändigt och utvändigt. Sensus-skärmen, som lanserades 2015, kan dock anses vara föråldrad, även om det Android-baserade operativsystemet fortfarande fungerar bra. Kvalitetskänslan i kupén är överlag bra, men når inte samma exklusivitet som i de större Volvomodellerna.