Hoppa till innehåll
Hem » När kommer Cybertruck till Sverige

När kommer Cybertruck till Sverige

  • av
Cybertruck Sverige

Elon Musk har bekräftat i en intervju att dagens version av Cybertruck inte klarar EU kraven. Han påstår dock att de kommer att ta fram en mindre version av Cybertruck som kommer att säljas i EU. Därför lär det dröja flera några år innan vi ser en Cybertruck i Sverige

Prisgaranti: Laddbox och Installation

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec GoDefa PowerWall ConnectorEaseeCharge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

RäckviddPris0 – 100 km/hDragvikt
CYBERBEAST515 km1 011 000 kr2.6 sek4 990 kg
ALL-WHEEL DRIVE547 km723 000 kr4.1 sek4 990 kg
REAR-WHEEL DRIVE402 km523 000 kr6.5 sekN/A

Cybertruck EU Hinder

Tesla Cybertruck stöter på utmaningar inför sin lansering i Europa (Sverige), främst på grund av stränga regler och säkerhetsstandarder. Enligt europeiska föreskrifter krävs fordon att ha mjuka motorhuvar och rundade kanter för att skydda fotgängare vid eventuella kollisioner. Denna designaspekt i Cybertruck, med dess karaktäristiska fyrkantiga och futuristiska utseende, skulle behöva justeras för att uppfylla EU:s normer för säkerhet.

Tesla Cybertruck Sverige

Utöver säkerhetskraven kan bilens dimensioner också vara ett hinder för dess framgång i Europa. Cybertruck är avsevärt större än många av de fordon som är vanliga på europeiska vägar, vilket skulle kunna skapa problem med att passa in i standardiserade parkeringsutrymmen.

Cybertruck Batteri

Cybertruck Sverige

Tesla avslöjade inte storleken på batterierna som kommer att driva deras eldrivna pickup. Men varje modell kommer att ha en 250 kW laddningskabel. Självklart kommer den också att ha tillgång till Teslas omfattande nätverk av Superchargers. Körsträckan varierar beroende på antalet motorer, men Tesla hävdar att enkel-motorn har en räckvidd ca 400+ kilometer, de dubbla motorerna stoltserar med ca 480+ kilometer av räckvidd och den högsta tri-motor konfigurationen bör ge mer än ca 800+ kilometer på en enda laddning.

Cybertruck Prestanda

Cybertruck finns tillgänglig med inte bara en, inte bara två, utan tre elmotorer. Enkel-motors modellen har bakhjulsdrift, medan två- och tre-motors modellerna har fyrhjulsdrift. Tesla hävdar att den når 0 till 60 mph på 6,5 sekunder och har en toppfart på 110 mph. Den dubbel-motors Cybertruck kommer enligt uppgifter nå 60 mph på bara 4,5 sekunder och har en toppfart på 120 mph. De som söker ultimat prestanda kommer att uppskatta den tre-motors modellen, som Tesla hävdar nästan teleporterar sig från 0 till 60 mph på 2,9 sekunder (!) med en toppfart på 130 mph. Alla Cybertrucks har justerbar luftfjädring som kan höjas eller sänkas och ger upp till 16 inches markfrigång. Tillsammans med dess 35 graders angreppsvinkel och 28 graders avfartsvinkel kan den Tesla-pickupen visa sig vara en imponerande terrängfordon.

Cybertruck Dragvikt

Cybertruck Dragvikt

Om Cybertruck verkligen kan dra så mycket som Tesla hävdar kommer den att ha en högre maximal rating än populära alternativ som Ram 1500. Medan enkel- och dubbel-motors Teslas har en maximal dragkapacitet på 3402 och 4536 kilogram, kommer modeller med en tredje motor att kunna dra hela 6350 kilogram. Varje Cybertruck kan också lasta 1588 kilogram i sin 1,98 meter långa lastbädd.

Cybertruck Interiör

Cybertruck interiör

De som tyckte att Tesla Model 3:s interiör var minimalistisk kommer att få samma reaktion när de ser Cybertrucks hytt. Även om många standardfunktioner och alternativ ännu inte har avslöjats, visar de första bilderna ett fyrkantigt instrumentbräda som helt domineras av en stor pekskärm. Cybertruck kommer också att kunna rymma upp till sex personer, och dess 1,9 meter långa lastbädd erbjuder 2,8 kubikmeter volym. Den har också en smart utdragbar baklucka som fungerar som en ramp för att lasta fyrhjulingar och motorcyklar.

Wall Connector (Viktigt)

Grön Teknik avdraget på 50%* gäller endast vid köp av installation, därför är det viktigt att du beställer din installation och Wall Connector tillsammans från en Tesla auktoriserad installatör. Istället för att betala 5200 kr för din Wall Connector betalar du endast 2600 kr efter Grön Teknik.

Chargefy by Solarfy är en Tesla auktoriserad installatör och installerar i hela Sverige. De flesta Tesla kunder väljer en standardinstallation (installation + Wall Connector) för 5990 kr. Du kan även matcha din bil med en Wall Connector i Quicksilver färgen.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor kring laddboxar och installation.