Hoppa till innehåll
Hem » När kommer Tesla Roadster

När kommer Tesla Roadster

  • av
Tesla Roadster Sverige

Tydligt är den lågvolymiga Roadstern inte en prioritet för Tesla.

Tesla VD Elon Musk har meddelat att den andra generationens Roadster har blivit försenad igen. Den efterlängtade Roadstern förväntas nu att nå produktion mot slutet av 2024. I en diskussion på Twitter Spaces erkände Musk att Tesla verkligen testar tålamodet hos de som har gjort reservationer för Roadster.

Den nya Roadstern avtäcktes år 2017 och var ursprungligen tänkt att börja produktionen år 2020. Musk hävdar att bilen gör 0-100 km/h på 2,1 sekunder med en topphastighet på över 400 km/h. Roadstern har också en hävdad räckvidd på 1000 km med kraft från ett batteripaket på 200 kWh. Trots att det är en hyperbil har den till och med plats för 4 passagerare.

Tesla Roadster Sverige

Priset förväntas börja på cirka 2 miljoner svenska kronor, och en begränsad utgåva kallad Founder’s Series kommer att kosta 2,5 miljoner svenska kronor. Du kan reservera Tesla Roadstern i Sverige för 419 000 kr. 

Wall Connector (Viktigt)

Grön Teknik avdraget på 50%* gäller endast vid köp av installation, därför är det viktigt att du beställer din installation och Wall Connector tillsammans från en Tesla auktoriserad installatör. Istället för att betala 5200 kr för din Wall Connector betalar du endast 2600 kr efter Grön Teknik.

Chargefy by Solarfy är en Tesla auktoriserad installatör och installerar i hela Sverige. De flesta Tesla kunder väljer en standardinstallation (installation + Wall Connector) för 5990 kr.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor kring laddboxar och installation.