Hoppa till innehåll
Hem » Nya Easee Charge Lite

Nya Easee Charge Lite

  • av
Easse Charge lite

Charge Lite finns på lager, beställ här med prisgaranti!

Norska laddboxtillverkaren Easee introducerar idag den nya generationen av laddboxar på den svenska marknaden, kallad ”Nya Charge Lite”. Laddboxen går redan att beställa här! Denna lansering markerar en ny fas efter försäljningsförbudet som tidigare utfärdades av Elsäkerhetsverket för Easee-laddboxarna ”Home” och ”Charge” tidigare i år.

Den första i raden är Easee Charge Lite, som erbjuder en maximal laddeffekt på 11 kW med tre faser och 7,4 kW med en fas. Utseendemässigt bibehåller den den välkända designen från tidigare Easee-laddare, men denna nya laddbox uppfyller nu de tekniska kraven som fastställts av Elsäkerhetsverket. En rigorös testperiod på sex månader genomfördes i samarbete med ackrediterade testhuset TÜV Rheinland för att validera och verifiera de tekniska lösningarna.

”Nu är dokumentationen på plats, och försäljningen har startat idag,” meddelar Easee.

Easee charge lite

Easee har valt att införliva kravet på extern jordfelsskydd av typ A i lanseringen av Charge Lite. Detta beslut fattades för att snabbt kunna presentera en godkänd och försäljningsbar produkt på marknaden. Samtidigt pågår en omfattande testprocess med TÜV Rheinland för att säkra godkännanden som krävs för att kunna introducera produkter utan detta krav.

Caroline Vorpenes, produktchef på Easee, förklarar: ”Vårt mål med laddboxen var att skapa en kostnadseffektiv och framtidssäker laddbox med alla viktiga funktioner för hushåll med en till två elbilar. Vi har data som visar att väldigt få elbilsägare laddar med mer än 11 kW hemma.”

Framöver har Easee även planer på att lansera två större varianter av den nya laddboxen. Dessa modeller går under namnen ”Charge Core” och ”Charge Max” och kommer att erbjuda högre effekt och utökad funktionalitet.

Charge Core, med en maximal laddningseffekt på 22 kW, vänder sig till vanliga hushåll som önskar en kraftfull hemmaladdare. Charge Max delar produktspecifikationer med Core men kommer också vara MID-certifierad.

Planen är att Charge Core kommer att finnas tillgänglig på marknaden under det fjärde kvartalet i år, medan Charge Max förväntas lanseras under det första kvartalet 2024.