Hoppa till innehåll
Hem » Cadillac Escalade IQ Sverige

Cadillac Escalade IQ Sverige

  • av
Cadillac Escalade IQ Sverige

Cadillac är mitt uppe i en omställning av sitt produktutbud mot elektrifiering, och senaste tillskottet är en elbil som heter Cadillac Escalade IQ.

Med en längd på nästan 5,7 meter, en hjulbas på 3,46 meter och en bredd på 2,16 meter (med infällda backspeglar) tar Cadillac Escalade IQ definitivt plats på vägen. Faktum är att den är nästan 20 centimeter längre än den likaså imponerande GMC Hummer EV, som själv inte är en blygsam bil.

Även om bilens vikt ännu inte har specificerats, förväntas den väga över 4 ton. Detta kan resultera i att den behöver klassificeras som en lastbil i Sverige. Däckens imponerande diameter är hela 35 tum, och de pryder stora 24-tumsfälgar. Med Escalade IQ tar Cadillac sitt åtagande för elektrifiering till en ny nivå och bjuder samtidigt på en imponerande närvaro på vägarna.

Cadillac Escalade IQ Sverige

Med imponerande yttre mått är det sannolikt att parkeringsmanövrer kommer att vara utmanande, men förekomsten av fyrhjulsstyrning i bilen bör underlätta denna aspekt. På samma sätt som Hummer EV är Escalade IQ utrustad med ”Arrival Mode,” som möjliggör sidledsförflyttning genom att både fram- och bakhjulen svänger åt samma håll.

Trots sin stora vikt och distinkta frontgrill förväntas bilen ha en räckvidd på imponerande 72 mil, tack vare det generösa batteriet med en kapacitet på hela 200 kWh. Vid normal körning producerar bilen 680 hästkrafter och ett vridmoment på 834 newtonmeter. Genom att växla till sportläge ökar detta till 750 hästar och 1064 newtonmeter, vilket gör att 0 till 100 km/h uppnås på cirka 5 sekunder. När det kommer till laddning har Escalade IQ en 800-volts laddningssystem och förväntas kunna ta emot upp till 16 mils laddning på endast 10 minuter. Cadillac Escalade IQ Sverige

Interiören är påkostad och domineras av en imponerande skärm som sträcker sig över instrumentbrädan, mätt till hela 55 tum – liknande den i märkets exklusiva modell Celestiq. Materialen som används är av ”ultra premium”-kvalitet enligt Cadillac, och bilen har ett standardiserat stort glastak. Ljudsystemet imponerar med hela 40 högtalare, och för interiörbelysningen kan du välja bland inte mindre än 126 olika färgalternativ.

Cadillac Escalade IQ Sverige

Standardversionen av bilen erbjuder plats för sju passagerare fördelade på tre sätesrader, där de två bakre raderna elektriskt kan fällas ned i golvet för ökad flexibilitet. Med den sista raden nedfälld öppnar bagageutrymmet upp till närmare 2 000 liter och kompletteras av ett extra utrymme på 345 liter under framhuven. En variant med bara fyra säten finns också tillgänglig, där båda baksätena är utformade för maximal komfort. Dessa stolar erbjuder funktioner som stolsmassage, utfällbara bord och en 12,6-tums skärm för varje säte.

I USA börjar priset för den nya Cadillac Escalade IQ vid 130 000 dollar, vilket motsvarar närmare 1,4 miljoner kronor. Bilen är planerad att komma ut på marknaden nästa år och kommer att skapa en unik position, då ingen annan el-suv på marknaden matchar dess imponerande storlek och nivå av lyx. Cadillac Escalade IQ Sverige

Prisgaranti: Laddbox och Installation

Vi kan matcha lägsta pris i Sverige vid installation av laddboxar inom vårt installationsområde. Vi kan garantera priset genom att effektivisera, undvika mellanled och utföra alla tjänster i eget regi. Hitta din laddbox till din elbil här!