Hoppa till innehåll
Hem » Tesla Model 2

Tesla Model 2

  • av
Tesla Model 2

Det har inte varit en hemlighet att Tesla Model 2 är på ingång. Tidigare i år, under aktieägarmötet, avslöjade man en siluett bild på den nya instegsmodellen Model 2. Elon Musk avslöjade även att han siktar på att producera över 5 miljoner enheter per år. Tesla Model 2 ska bli en ny ’folkbil’ och utmana den nya Renault 5 samt Volkswagens kommande ID2.

Bilen skall bland annat produceras i en ny Gigafactory i Mexico. Guvernören av Nuevo Leon, Samuel Alejandro Garcia Sepulveda’ menar att Tesla fått alla tillstånd för att påbörja nybyggnationen av denna nya fabrik.

Tesla Model 2

Guvernören forsätter, ”Vad vi har av information är att de just nu redan är i slutskedet av designen av den nya bilen, en ny modell, som kommer att bli, så vitt vi vet, den bästa elbilen och den bästa ekonomiska bilen i världen, och det kommer att bli en milstolpe”

Bilen ska kosta under 25 000 dollar vilket är något över 270 000 kr med dagens växelkurs. Detta är nästan halva priset på Teslas nuvarande billigaste Model 3 som har ett startpris på 479 990 kr

När kommer Tesla Model 2?

Det finns ingen officiell tidsplan men bilen kommer troligtvis att lanseras och levereras under 2024 eller 2025. Vi tror detta då Tesla vill att deras kunder skall få möjligheten att nyttja bidraget på nyinköpta elbilar som införs av Kina under 2024 och 2025, detta bidraget blir 4150 dollar.

Tesla Model 2

Wall Connector (Viktigt)

Grön Teknik avdraget på 50%* gäller endast vid köp av installation, därför är det viktigt att du beställer din installation och Wall Connector tillsammans från en Tesla auktoriserad installatör. Istället för att betala 5990 kr för din Wall Connector betalar du endast 2995 kr efter Grön Teknik.

Chargefy by Solarfy är en Tesla auktoriserad installatör och installerar i hela Sverige. De flesta Tesla kunder väljer en standardinstallation (installation + Wall Connector) för 6199 kr.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor kring laddboxar och installation.