Hoppa till innehåll
Hem » Nya Mini Cooper

Nya Mini Cooper

  • av
Nya Mini Cooper

Idag premiärvisades den femte generationen Mini Cooper, och i en tydlig steg mot framtiden är den helt eldriven. Denna nya generation bryter med den tidigare designen som var förknippad med förbränningsmotorer.

Trots övergången till eldrift behåller Mini sin strävan att tillverka små kompakta bilar som ändå erbjuder maximalt utrymme för passagerarna. Bland de nya funktionerna ingår en helt ny digital upplevelse och moderna assistanssystem, utöver den helt elektriska drivlinan. Detta innebär att den nya Mini Cooper inte bara är miljövänligare utan också utrustad med den senaste tekniken för en mer bekväm och säker körupplevelse. Det är spännande att se Mini fortsätta att utvecklas och anpassa sig till den elektriska framtiden.

Nya Mini Cooper

Den nya Mini Cooper kommer i två elektriska varianter: Cooper E och Cooper SE, båda med högre motoreffekt och längre räckvidd jämfört med den tidigare eldrivna generationen.

Cooper E är utrustad med en elmotor som levererar 135 kW (184 hk) och har ett imponerande vridmoment på 290 Nm. Den kan accelerera från 0 till 100 km/h på 7,3 sekunder. Den kraftfullare Cooper SE erbjuder ännu mer prestanda med en motoreffekt på 160 kW (218 hk) och ett vridmoment på 330 Nm. Den kan nå 100 km/h från stillastående på snabba 6,7 sekunder. Dessa prestanda gör bilen idealisk för stadskörning och tätorter där den troligen kommer att vara mest i sin element. Det är uppenbart att Mini har satsat på att ge sina elbilar både kraft och agilitet för att passa moderna stadsmiljöer.

Nya Mini Cooper

I basmodellen Cooper E finns ett batteri med en kapacitet på 40,7 kWh, vilket ger den en WLTP-räckvidd på 305 kilometer. Den motorstarkare Cooper SE är utrustad med ett batteri på 54,2 kWh, vilket ska ge en imponerande räckvidd på 402 kilometer.

Båda modellerna har snabbladdningskapacitet, där Cooper E kan ladda med upp till 75 kW och Cooper SE med upp till 95 kW. Dessutom har de en praktisk funktion som automatiskt förvärmer batteriet när du navigerar till en snabbladdningsstation för att säkerställa optimala laddningshastigheter. Laddning från 10 till 80 procent av batterikapaciteten bör ta ungefär 30 minuter med snabbladdning. AC-laddning är också möjlig med en kapacitet på 11 kW. Denna flexibilitet gör det enklare och bekvämare att ladda Mini Cooper oavsett var du befinner dig.

Prisgaranti: Laddbox och Installation

Vi kan matcha lägsta pris i Sverige vid installation av laddboxar inom vårt installationsområde. Vi kan garantera priset genom att effektivisera, undvika mellanled och utföra alla tjänster i eget regi. Hitta en laddbox till din elbil här!

Har du några frågor kring laddning och laddboxar till din nya Mini Cooper eller en annan bil? Kontakta oss!

Nya Mini Cooper

Interiört har Mini hämtat inspiration från sin första modell. Det vi ser är en minimalistisk design med en enkel instrumentbräda. Signumet är den runda OLED-skärmen som är en hyllning till den runda hastighetsmätaren som satt på första Mini-modellerna.

Nya Mini Cooper

Mini Cooper har utrustats med en OLED-skärm som har en imponerande diameter på 240 mm och hög upplösning för att ge en tydlig och skarp bild. På denna skärm kan föraren nå Mini’s eget utvecklade operativsystem som ger tillgång till alla bilens fordonsfunktioner. Dessa funktioner kan enkelt styras med antingen touch-kontroll eller röststyrning, vilket ger en smidig och användarvänlig upplevelse.

Under instrumentbrädan finns också nya och praktiska ”vippreglage” som gör det möjligt för föraren att hantera de viktigaste körfunktionerna, inklusive parkeringsbroms, växelväljare, start/stopp och volymkontroll. Denna smarta design gör det lättare och mer intuitivt att kontrollera bilens funktioner medan du kör, vilket ökar säkerheten och bekvämligheten.

Nya Mini Cooper

Mini har lagt stor vikt vid textilytor i den nya interiören. Dessa ytor är enkla att hålla rena och underhålla tack vare en unik stickningsprocess som ger en snygg tvåfärgad textur.

Stolsklädseln är tillverkad av konstläder från Vescin, medan alla textilier, garn till sätena, stickade ytor och golv är tillverkade av återvunna material. Detta fokus på textilmaterial gör inte bara interiören lätt att sköta, utan också mer hållbar genom användningen av återvunna resurser.