Hoppa till innehåll
Hem » Lamborghini elbil: Lanzador

Lamborghini elbil: Lanzador

  • av
lamborghini elbil Lanzador

Lamborghini elbil: Lamborghini, det ikoniska bilmärket, har avslöjat spännande detaljer om sin kommande elbil, Lanzador. Trots att Lamborghini är lite hemlighetsfulla om alla detaljer, har de avslöjat att den kommer att vara utrustad med en elmotor på varje hjulaxel, vilket tillsammans ska ge en imponerande toppeffekt på över 1000 kW (1360 hk). Självklart kommer den också att ha fyrhjulsdrift och aktiv e-torque-vektorisering på bakaxeln för att erbjuda precis kontroll i kurvorna.

lamborghini elbil Lanzador

Energin kommer från ett helt nytt högpresterande batteri, som också ska ge bilen en imponerande räckvidd. Tyvärr har de ännu inte avslöjat exakt batterikapacitet, batteriteknik eller räckvidd.

Prisgaranti: Laddbox och Installation

Vi kan matcha lägsta pris i Sverige vid installation av laddboxar inom vårt installationsområde. Vi kan garantera priset genom att effektivisera, undvika mellanled och utföra alla tjänster i eget regi. 

Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go och Defa Power med prisgaranti!

Rouven Mohr, Lamborghinis Chief Technical Officer, förklarar att för Lamborghini är elektrifiering inte en begränsning, utan en möjlighet att öka prestanda och körglädje. De kommer inte att göra några kompromisser när det gäller kraft och prestanda, samtidigt som de vill göra Lanzador till en bil som kan njutas av varje dag.

lamborghini elbil Lanzador

Men det handlar inte bara om hårdvara när det kommer till framtidens Lamborghini-elbilar. Kontrollsystem och mjukvara spelar en lika viktig roll. Föraren, som Lamborghini kallar ”piloten,” kan anpassa bilens styrsystem under körning med hjälp av reglage på ratten, vilket ger möjlighet att skapa en individuell fordonskaraktär.

Systemet består av tre delar: Dinamica Veicolo Integrata (LDVI), som kontrollerar kördynamiken med hjälp av sensorer och ställdon för att förbättra körbeteendet; ett aktivt aerodynamiksystem som kan ändra luftflödet för att öka greppet i kurvor eller förbättra räckvidden; och en aktiv stötdämpning som anpassar sig till vägförhållandena automatiskt eller efter förarens kommandon.

lamborghini elbil Lanzador

Lamborghini har också fokuserat på att behålla sitt unika design-DNA med Lanzador. Den nya elbilen har nya proportioner och erbjuder ett nytt bilsegment kallat Ultra GT, med mer utrymme och rymlighet. Interiörlayouten följer Lamborghinis designfilosofi, och den bakre stolsraden kan fällas ner för extra lastutrymme.

När det gäller materialval har Lamborghini satsat på hållbara alternativ, som äkta merinoull och återvunnen kolfiber för att skapa en miljövänligare interiör.

lamborghini elbil Lanzador

Lanzador är inte bara en dröm utan en konkret förhandsvisning av den produktionsklara bilen som Lamborghini planerar att visa upp 2028. Den kommer att byggas i Sant’Agata Bolognese, Italien.