Hoppa till innehåll
Hem » Peugeot e-3008 Pris

Peugeot e-3008 Pris

  • av
Peugeot e-3008 Sverige

Peugeot 3008 har under de senaste åren visat sig vara en stor framgång för Peugeot med över 1,32 miljoner sålda bilar. Det råder inget tvivel om att den kommande elektriska versionen, känd som Peugeot e-3008, ivrigt väntas av många. Bilen, som stoltserar med en räckvidd på upp till 700 kilometer, förväntas lanseras med ett varierat utbud av motor- och batterialternativ, vilket ger potentiella köpare flexibilitet att välja en modell som bäst passar deras behov och budget. Peugeot e-3008 pris kommer att offentliggöras närmare lanseringen.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power och Wall Connector. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

Peugeot e-3008 Sverige

Med hänsyn till dess tekniska specifikationer, baseras Peugeot e-3008 på Stellantis nya STLA Medium-plattform, en design som möjliggör en rymlig men ändå kompakt bil med 17 olika förvaringsutrymmen och ett lastutrymme på 520 liter. Mätande 4,54 meter i längd, presenterar den en hjulbas på 2,73 meter. En minskning av kromdetaljer på karossen och en ökad användning av lackade element har varit centrala i strävan efter en modern och hållbar estetik.

Köpare erbjuds tre olika versioner av e-3008, där basmodellen Range har en räckvidd på upp till 525 kilometer, tack vare ett 73 kWh batteri, och drivs av en 157 kW (210 hk) motor. Ett alternativ med dubbla motorer erbjuder fyrhjulsdrift och en motorstyrka på 240 kW (320 hk). Utöver detta finns en Long Range-version med ett 98 kWh batteri, vilket erbjuder en imponerande räckvidd på upp till 700 kilometer.

Inom området laddning kommer snabbladdning med effekter på upp till 160 kW att vara möjlig, där det mindre batteriet kan laddas från 20 till 80 procent på 30 minuter, medan det större batteriet klarar denna uppgift ännu snabbare. Bilen är även utrustad med ett V2L-system, vilket tillåter energi att dras från batteriet via ett uttag, med kapaciteten att leverera upp till 3 kW och 16 A.

Vid övergången till interiören märks en modern design med en Peugeot Panoramic i-Cockpit, som framträder med en högupplöst 21-tums pekskärm som ger en svävande effekt över instrumentbrädan. Detta kombineras med förfinade material som aluminium och val av antingen lädersäten eller Alcantara, beroende på utrustningsnivå, för att förmedla en premiumkänsla.

Peugeot e-3008 Sverige

Infotainmentsystemet stöder Apple CarPlay och Android Auto, samt röststyrning och TomTom-navigering. En tillvalsfunktion är 360-gradersvyn VisioPark, som erbjuder en realistisk vy runt bilen genom användning av fyra kameror och 12 sensorer.

Enligt Peugeots VD Linda Jackson, markerar lanseringen av e-3008 en viktig milstolpe i företagets övergång till att bli ett helt elektriskt varumärke. Produktionen är planerad att äga rum i Frankrike, med försäljningsstart i början av 2024. Peugeot e-3008 pris kommer att avslöjas närmare lanseringsdatumet.

Peugeot e-3008 Sverige