Hoppa till innehåll
Hem » När kommer Audi Q6 E-tron?

När kommer Audi Q6 E-tron?

  • av
när kommer Audi Q6?

När kommer Audi Q6 e-tron? Ny information kring den kommande Audi Q6 e-tron har framkommit, trots att introduktionen av den och dess systermodell Porsche Macan har försenats till 2024. Förseningarna tillskrivs främst Volkswagen-koncernens mjukvaruföretag Cariad. Trots detta ser det ut som att Q6 e-tron kommer att bli den första modellen som visas upp i produktionsklart format, eventuellt före årsskiftet.

Lär mer här om kommande elbilar under 2024

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power och Wall Connector. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

När Kommer Audi Q6?

Den nya bilen kommer att baseras på den nyutvecklade PPE-plattformen (Premium Platform Electric) som tagits fram av Audi och Porsche. Denna plattform erbjuder bland annat ett 800 Volt-system och snabbladdning på upp till 270 kW. Den kommer också att ha bättre bullerdämpning, komfort och dynamik jämfört med den nuvarande MEB-plattformen.

Enligt uppgifter kommer Q6 e-tron att placera sig storleksmässigt mellan Q4 e-tron och Q8 e-tron, med liknande dimensioner som den nuvarande Q5-modellen. Audi planerar att införa en ny namngivningsstrategi där elbilsmodeller kommer att ha jämna nummer i namnet, medan fordon med förbränningsmotorer kommer att ha udda nummer.

När Kommer Audi Q6?

Q6 e-tron kommer att lanseras 2024 med två olika varianter vid starten; 55 och SQ6, där den förstnämnda kommer att ha cirka 401 hästkrafter och den senare 517 hästkrafter. Det ryktas också om att en basmodell med lägre effekt samt en RS-version med högre effekt är under utveckling.

Vad gäller batterikapaciteten, uppges den vara omkring 100 kWh, vilket bör ge en räckvidd på omkring 600 kilometer för 55-varianten. Detta placerar den väl i konkurrens med andra elbilar som BMW iX3 och Mercedes EQE. Prissättningen för Q6 e-tron sägs bli aggressiv med ett startpris på runt 65 000 GBP, vilket är i paritet med konkurrenternas priser i Storbritannien.

När Kommer Audi Q6?

Audi och andra märken i VW-koncernen har press att konkurrera med Tesla, och det verkar som att de ser nya modeller som Q6 e-tron som ett sätt att göra detta genom att erbjuda attraktiva priser utan att sänka priserna på befintliga modeller. Det är tydligt att Audi siktar på att göra ett stort avtryck på marknaden med sin nya elbil. Det återstår att se hur väl Q6 e-tron kommer att tas emot av marknaden när den väl lanseras. När Kommer Audi Q6 e-tron?