Hoppa till innehåll
Hem » När kommer Volvo EX60?

När kommer Volvo EX60?

  • av
När Kommer Volvo EX60

När kommer Volvo EX60? Den elektriska EM90 kommer att presenteras i november, men den kommer inte att säljas i Sverige. Efter det är det EX60:s tur. Med en planerad lansering under andra halvan av 2024 kommer produktion och leveranser att starta under 2025. Med tanke på priset för nuvarande modeller kan EX60:s basmodell kosta omkring 700 000 kronor.

Lär mer här om kommande elbilar under 2024

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power och Wall Connector. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

När Kommer Volvo EX60

Tidigare hade Volvo övervägt att använda traditionella namn för sina elbilar, något de inte gjort sedan Volvo Amazon på 1950-talet. Istället har företaget nu beslutat att den elektriska versionen av en XC-modell ska ha prefixet ”EX”. Det innebär att EX60 är den elektriska motsvarigheten till den populära Volvo XC60. Med över två miljoner sålda XC60-bilar sedan 2008, är EX60 otroligt viktig för Volvo, särskilt när den ska tävla med den bästsäljande Tesla Model Y. Den gamla XC60-modellen kommer att finnas kvar parallellt med EX60 en kort tid innan Volvo överger förbränningsmotorer helt.

Det har cirkulerat konceptbilder på Youtube som visar potentiella designval för EX60. Bilen kan ha likheter med den tidigare EX90, men tros ha en mer nyskapande design. Inuti kommer bilen att ha en minimalistisk känsla med återvunna material som det innovativa Nordico.

Det var tidigare spekulerat att EX60 skulle byggas på Volvos SPA2-plattform. Dock tyder nyare information på att de kommer att använda Geelys SEA-plattform, vilken tidigare användes för modeller som Volvo EX30 och Polestar 4. Det förväntas att EX60 främst kommer att tillverkas i Volvos fabrik i Torslanda, Göteborg. Produktionskapacitet kan också finnas i Kina och i Volvos nyetablerade fabrik i Slovakien.

EX60:s dimensioner förväntas likna dagens XC60, med små justeringar för att förbättra aerodynamiken. Med SEA-plattformen kan bilen väga runt 2,4 ton. Den kan även dela motoralternativ med Zeekr 001 och Polestar 4, vilket skulle erbjuda en acceleration från 0 till 100 km/h på under fyra sekunder.

När Kommer Volvo EX60

En av de största nyheterna är att EX60 kommer att vara den första Volvo-modellen som använder batterier från samarbetet mellan Volvo och Northvolt. Även om Volvo har nämnt en räckvidd på 100 mil, kommer bilen sannolikt först att ha ett 102 kWh CATL-batteri, vilket ger en räckvidd på cirka 60 mil. När kommer Volvo EX60?