Hoppa till innehåll
Hem » När kommer Volvo EM90?

När kommer Volvo EM90?

  • av
När Kommer Volvo EM90

Volvo visar nya bilder på en lyxig MPV-bil, kallad Volvo EM90. Bilen har stora innerutrymmen tack vare sin boxiga form. När kommer Volvo EM90? Den officiella presentationen sker den 12 November. Kommer Volvo EM90 till Sverige? Det verkar inte som Volvo EM90 kommer till Sverige men det återstå att se

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

När Kommer Volvo EM90

Företaget har släppt några förhandsbilder som visar hur EM90 kommer se ut, även om bilen är fotograferad med gardiner runt. Den har stora ytor inuti och liknar Zeekr 009, eftersom de delar teknik.

EM90 har riktigt bekväma flygstolar och en stor skärm för att titta på TV i baksätet. För ett par år sedan var MPV-bilar inte populära, men nu är de populära igen, speciellt i Kina. Till exempel har Lexus nyligen presenterat den lyxiga LM som kommer till Europa senare i år, och Volkswagen ID.Buzz har också blivit en hit.

Bilen är cirka 520 cm lång, med en hjulbas på 320 cm, vilket gör den nästan 20 cm längre än den nya EX90, och den största modellen Volvo någonsin gjort. Inuti finns sex separata sittplatser med flygstolar och bord som kan fällas ut för arbete eller mat. Det finns även en stor TV-skärm i baksätet för underhållning eller videosamtal och en intern kommunikationsradio så att passagerare fram och bak kan prata med varandra.

Volvo EM90 är Volvos första helt elektriska premium-MPV, och är designad för maximal komfort och nytta under resor, beskriver Volvo Cars den som ”ett skandinaviskt vardagsrum på hjul”.

Den teknik som EM90 delar med Zeekr 009 kan innebära att den får liknande inredning och kaptensstolar. Zeekr 009 har en imponerande räckvidd på 822 km med sitt största batteri på 140 kWh. Den kraftfullaste versionen av EM90 har fyrhjulsdrift och 544 hästkrafter, vilket ger den en acceleration från 0-100 km/h på 4,5 sekunder, trots att den väger mycket – 2830 kg, vilket är 12 kg mer än Volvo EX90. I Kina kostar Zeekrs motsvarighet runt 800 000 kronor. När Kommer Volvo EM90?