Hoppa till innehåll
Hem » BYD Seal U Pris

BYD Seal U Pris

  • av
BYD seal u pris

Det kinesiska bilföretaget BYD utökar sitt bilutbud i Sverige. Tidigare har de lanserat två el-SUV:ar, Tang och Atto3, och sedanen Han. I höst kommer en mindre modell som heter Dolphin och en till sedan, Seal. Seal ses som en konkurrent till Tesla Model 3 och nu ska BYD också börja sälja en konkurrent till Tesla Model Y i Europa. BYD Seal U pris och lansering i Sverige är ännu inte känt.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

BYD seal u pris

Denna nya modell kallas även den för Seal, men med tillägget U. BYD Seal U är en högre version av BYD Seal och kommer att visas upp första gången i Europa på mobilitetsmässan IAA i München i september. Den är nästan lika stor som Tesla Model Y med sina 4,78 meter i längd. BYD säger att det är en praktisk SUV som har plats för en hel familj och bagage. Bak finns ett bagageutrymme på 570 liter, och om man fäller sätena kan det utökas till 1449 liter. Däremot finns ingen extra förvaring under motorhuven, eftersom modellen i Kina också finns som laddhybrid.

BYD seal u pris

Det kommer finnas två versioner: Design och Comfort. De exakta skillnaderna mellan dem är inte angivna, men i Kina, där modellen redan säljs, har de olika storlekar på batterierna. I båda versionerna används BYD:s egenutvecklade LFP-batteri Blade. Design-versionen har ett batteri på 71,8 kWh som ger en körsträcka på 42 mil, medan Comfort har ett större batteri på 87 kWh som ger 50 mil. Dessa siffror gäller enligt den kinesiska körcykeln, som är snällare än den WLTP-standard som används här. Alla bilarna har värmepump som standard, vilket är bra för kallare klimat.

BYD seal u pris

Laddningshastigheten skiljer sig åt beroende på batteriets storlek. Med det mindre batteriet kan bilen ladda med 115 kW och med det större upp till 140 kW. I båda fallen tar det mindre än 30 minuter att ladda batteriet från 30 till 80 procent. BYD Seal U har också en funktion som heter Vehicle to Load (V2L), vilket gör att man kan använda bilens batteri till att ladda andra saker. Elmotorn har en effekt på 160 kW, eller 218 hästkrafter, och bilen kan gå från 0–100 km/h på 9,6 sekunder. Den maximala hastigheten är 175 km/h. BYD SEAL U pris

BilPrisRäckvidd0-100 km/h
Honda e:Ny1530 100 kr412 km7,6 sek
Toyota bZ4X579 900 kr460 km7,5 sek
Tesla Model Y560 170 kr455 km6,9 sek
BYD Atto 3532 900 kr420 km7,3 sek