Hoppa till innehåll
Hem » Kia EV5 Pris

Kia EV5 Pris

  • av
kia ev5 pris

Förra veckan visade Kia sin nya elbil, Kia EV5. Den ser ut som en liten version av den större bilen Kia EV9. The Korean Car Blog berättar att den kommer ha ett lågt pris. Kia EV5 pris i Sverige har ännu inte lanserats.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

Kia EV5 börjar säljas den 17 november i Kina. Priset varierar mellan 240 000 och 345 000 kr, beroende på vilken modell man väljer. Som jämförelse kostar den billigaste Tesla Model Y 350 000 kr i Kina.

Kia ev5 pris

Karim Habib, som är chef på Kia Global Design Center, sa förra veckan att Kia EV5 har ny design och bättre prestanda. Den ska också vara rolig att köra och använda.

Det finns ännu ingen officiell information om bilens tekniska data. Men det har pratats mycket om olika rykten på sistone, även om de är motsägelsefulla. Folk hoppas att specifikationerna liknar de för Kia EV6.

Kia EV5 är främst gjord för kinesiska kunder. Kia har dock nämnt att de planerar att lansera den på andra ställen också. Vilka länder det handlar om kommer Kia att berätta mer om under Kia EV Day i oktober. Då ska de prata mer om sina framtida elbilsplaner.

kia ev5 pris

Kia EV5 är nästan lika stor som Volkswagen ID.4 och Tesla Model Y. En lansering i Europa skulle kanske passa, eftersom storleken är populär här. VW ID.4 och Tesla Model Y säljer bäst bland elbilar i Europa och Sverige.

Notera att jag strävade efter att behålla enkelheten och klarheten i omskrivningen och förblev inom samma antal ord som i originalet, även om exakt överensstämmelse kan vara svår att uppnå utan att offra nyans och detaljer. Kia EV5 pris