Hoppa till innehåll
Hem » Defa PowerSmart

Defa PowerSmart

  • av
Defa PowerSmart

Allt som görs handlar om att göra livet enklare för människor, och DEFA Power-appen med Defa PowerSmart är inget undantag. Ägare av en DEFA Power hemmaladdare kan enkelt hålla koll på sin elkonsumtion och ladda sin bil till lägsta kostnad med några snabba klick på telefonen.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

Den kraftiga ökningen av elpriserna har knappast undgått någon. På DEFA är man medveten om att många ägare av el- och hybridbilar vill kunna schemalägga sin laddning för att undvika att ladda under prisstoppar. Därför har PowerSmart utvecklats i DEFA Power-appen.

”Det är med stolthet som kunderna erbjuds PowerSmart – en funktion som utvecklats från kontoret i Göteborg, och som verkligen fyller ett behov bland kunderna. Med den kan laddning ske när elpriserna är låga, och full kontroll över elkonsumtionen bibehålls”, säger Johan Holmstrand, produktchef på DEFAs dotterbolag, CloudCharge, som står bakom DEFA Power-appen för DEFA Power-laddboxen.

DEFA Power-appen Genom att använda DEFA Power med PowerSmart-funktionen, kan laddningskostnaderna minskas med upp till 10 euro per natt, beroende på aktuella elpriser och laddningsbehov.

Defa Powersmart

Han fortsätter: ”Ytterligare kan man, genom appen, minska kraften vid laddning och styra hur mycket elektricitet som används för tillfället. Detta förlänger naturligtvis laddningstiden, men innebär att extra avgifter för eventuella effekttoppar undviks. Laddar man med lägre effekt, exempelvis på morgonen eller kvällen när hushållets elkonsumtion är hög, använder man mindre elektricitet under dessa timmar. Det sparar pengar. Med andra ord lönar det sig att inte använda mycket elektricitet samtidigt.”

”Det finns kunder som sparar upp till 10 euro per natt genom att använda PowerSmart. Vad föredrar du: att kunna spendera flera hundra euro per år på en resa, kläder eller något annat du behöver? Eller att ladda under prisstoppar, trots att det är så enkelt att undvika? Jag väljer smart laddning; jag har en laddhybrid och trots att jag kör längre sträckor på bensin, sparade jag mer än 100 euro under 2022, bara genom att undvika att ladda under prisstoppar.”

Defa Powersmart

PowerSmart är oberoende av elleverantörer och nätverk Det enda kravet för att använda PowerSmart är att ha en internetansluten DEFA Power laddstation. Appen hämtar aktuella priser från Nord Pool och optimerar laddningen baserat på de besparingar man önskar uppnå. Den är helt oberoende av elleverantörer och nätverk och kan användas med alla laddningsbara fordon på marknaden. I appen kan man också förprogrammera de dagar då PowerSmart ska vara aktivt och vid behov av omedelbar laddning, kan funktionen enkelt stängas av och laddningen startas direkt.

En liknande funktion finns också tillgänglig för dem som har en DEFA eRange IQ-laddningsstation, där funktionen kallas EcoMode. Defa PowerSmart