Hoppa till innehåll
Hem » Volkswagen ID Buzz 7 Sits

Volkswagen ID Buzz 7 Sits

  • av
Volkswagen ID buzz 7 sits

Efter premiären har vi nu fått ytterligare detaljer och specifikationer beträffande vad vi i Europa kan förvänta oss. Volkswagen ID Buzz 7 sits börjar säljas under första halvåret 2024 och introduceras på den svenska marknaden under andra halvan av samma år. Modellen har 7 säten, organiserade i tre rader.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

Volkswagen ID buzz 7 sits

Volkswagen ID Buzz 7-sits kommer att inrymma ett större, nytt batteri på 86 kWh (netto), vilket utlovar en förbättrad körsträcka. Den sträcker sig upp till 474 km (WLTP), en ökning jämfört med den kortare femsitsiga ID. Buzz, som har en WLTP-räckvidd på 422 kilometer med ett 77 kWh (netto) batteri.

Volkswagen har också presenterat flera förbättringar i effektivitet. Bland annat har ett nytt värmehanteringssystem med en värmepump implementerats, vilket minskar energiförbrukningen från högspänningsbatteriet för att värma fordonets interiör. DC-snabbladdning på upp till 200 kW möjliggörs, och laddning från 10 till 80 procent förväntas ta 25 minuter.

Två olika motoralternativ kommer erbjudas för ID. Buzz 7-sits. Den bakhjulsdrivna varianten har en motor på 210 kW (286 hk) och accelererar från 0 till 100 km/h på 7,9 sekunder. Dessutom planeras en fyrhjulsdriven GTX-version, som erbjuder en total motoreffekt på 250 kW (339 hk) och genomför samma acceleration på 6,4 sekunder.

Volkswagen ID buzz 7 sits

Inuti ID. Buzz 7-sits finns det mer flexibilitet i jämförelse med den femsitsiga varianten. Den kommer vara konfigurerbar som en femsitsig (2/3), sexsitsig (2/2/2) med separata stolar på den andra raden eller sjusitsig (2/3/2) beroende på önskemål.

Bagageutrymmet kan rymma upp till 2469 liter, beroende av säteskonfigurationen, och en dragkrok med en dragvikt på 1000 kilo ingår också. Modellen är 496 cm lång och 193 cm hög. Ett relativt lågt Cw-värde på 0,29 garanterar optimal bränsleförbrukning för dess storlek.

Några distinkta nya funktioner inkluderar nya takfläktutblås, något som saknas i ID. Buzz för närvarande. En annan framträdande nyhet är det stora ”Smart Glas”-panoramaglastaket på 1,5 kvadratmeter. Det representerar det största glastaket i en Volkswagen-bil hittills, och sträcker sig över de två första sätesraderna.

Volkswagen ID buzz 7 sits

Det nya smarta glaset erbjuder även justerbar genomskinlighet och kan skifta mellan att vara transparent eller mörkt på begäran. I fullt mörkt läge är glaset helt opakt men ska ändå tillhandahålla ett angenämt ljus.

Inga svenska priser för Volkswagen ID Buzz 7 sits har ännu inte tillkännagivits av Volkswagen. Den femsitsiga versionen, som har varit på marknaden sedan 2022, är dock prissatt från 646 900 kronor.