Hoppa till innehåll
Hem » Miljözon i Stockholm

Miljözon i Stockholm

  • av
Miljözon Stockholm

Miljözon Stockholm: Den sista dagen av 2024, 31 december, kommer Stockholms innerstad att se en betydande miljöförändring med införandet av miljözon klass 3. Detta beslut innebär att bilar drivna med bensin eller diesel inte kommer att tillåtas på gatorna som befinner sig inom gränserna av Kungsgatan, Birger Jarlsgatan, Hamngatan och Sveavägen. Däremot kommer de specificerade gatorna vara öppna för trafik, fungerande som en omgivande ringväg runt den berörda zonen.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

Miljözon Stockholm

Detta markerar en premiär i Sverige då det är första gången som en miljözon av klass 3 implementeras. Zonen kommer att täcka tjugo kvarter i stadskärnan.

”Syftet är att etablera en förbättrad luft- och ljudmiljö för dem som uppehåller sig i området,” uttalar trafikborgarrådet Lars Strömgren (MP).

Förbudet mot Fossildrivna Fordon Detta steg mot att eliminera all trafik som drivs av fossila bränslen inom en specifik del av city är en del av Stockholms stads budget för det kommande året. Det rödgröna styret kommer att presentera denna plan på onsdag.

”Vi har en politisk majoritet bakom detta förslag,” konstaterar Lars Strömgren (MP). Miljözon Stockholm