Hoppa till innehåll
Hem » När kommer nya Porsche Macan?

När kommer nya Porsche Macan?

  • av
När kommer nya Porsche Macan

När kommer nya Porsche Macan? Porsche ger en tjuvtitt på sin kommande elbil, Porsche Macan EV, som lovar att bli den mest sportiga och kraftfulla SUV:en i företagets historia.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

När kommer nya Porsche Macan

Baserad på den dedikerade elbilsplattformen Premium Platform Electric (PPE), som utvecklats i samarbete med Audi, avslöjar Macan EV ett imponerande drivlinjesystem. För de högre modellvarianterna kommer en fyrhjulsdriven drivlina att betona sportighet genom att fokusera kraftöverföringen till bakhjulen.

Den potenta drivlinan ska kunna erbjuda upp till 450 kW (603 hk) och ett vridmoment på över 1000 Nm. Likt modellen Taycan kommer Macan EV att utrustas med en 800-volts drivlina, optimerad för att konsekvent erbjuda maximal prestanda och kraft till hjulen.

När kommer nya Porsche Macan

Även om utsidan visar utblås, är detta bara en visuell illusion; det vi ser är den elektriska Porsche Macan EV. Bilen kommer att utrustas med ett batteri på omkring 100 kWh, även om Porsche ännu inte specificerat någon exakt körsträcka. Den kommer att stödja snabbladdning på upp till 270 kW vid en 800-volts snabbladdare, vilket betyder att batteriet kan gå från fem till 80 procent på under 25 minuter. Detta är konkurrenskraftigt jämfört med konkurrenterna.

För situationer där endast en 400-volts laddstation är tillgänglig, har Porsche konstruerat en smart teknisk lösning som anpassar batterispänningen. Genom att dela upp det 800-volts batteriet i två 400-volts sektioner som kan laddas parallellt på en 400-volts station, blir laddningen snabbare än om batteriet skulle laddas i sin helhet.

När kommer nya Porsche Macan? Lanseringsdatumet är fortfarande osäkert, men förväntningarna pekar på en lansering mot slutet av detta år eller i början av det nästa.

När kommer nya Porsche Macan
BilPrisRäckvidd0-100 km/h
Honda e:Ny1530 100 kr412 km7,6 sek
Toyota bZ4X579 900 kr460 km7,5 sek
Tesla Model Y560 170 kr455 km6,9 sek
BYD Atto 3532 900 kr420 km7,3 sek
Populära elbil SUVar