Hoppa till innehåll
Hem » Volkswagen ID2

Volkswagen ID2

  • av
Volkswagen ID2 Pris

Volkswagen ID2: Här är Volkswagen’s senaste satsning för att ta täten mot Tesla inom elbilsmarknaden. Den nya modellen, ID2 All, är avsedd att erbjuda en prisvärd elbilslösning för massorna med ett instegspris från 280 000 kr och en imponerande räckvidd på 45 mil.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

Volkswagen ID2 Pris

Thomas Schäfer, VD för Volkswagen, uttryckte företagets ambition att återigen bli älskvärda på marknaden och betonade vikten av att lyssna på kundernas önskemål, som enligt företaget pekade mot behovet av en prisvärd elbil.

Den nya modellen, ID.2 All, har skapats under ledning av den nya designchefen Andreas Mindt efter att föregångaren Jozef Kaban lämnade företaget. Den presenterar ett helt nytt designkoncept som skiljer sig från tidigare elektriska Volkswagen-modeller och signalerar en ny riktning för företagets designfilosofi.

Volkswagen ID2

Denna prisvärda elbil är av stor strategisk betydelse för Volkswagen, särskilt med tanke på det intensiva priskrig som Tesla har utlöst och Teslas planer på att tillverka en ny elbil i Mexiko. ID.2 All kommer att tillverkas i samarbete med Cupra UrbanRebel i Seats fabrik i Martorell, belägen utanför Barcelona. Dessutom har Skoda planer på att lansera en elektrisk småbil i framtiden.

Volkswagen ID.2 All erbjuder liknande utrymme som en Golf till ett pris som motsvarar en Polo. Den är byggd på MEB Entry-plattformen med en elmotor som ger 226 hk (166 kW) och en beräknad räckvidd på upp till 450 km enligt WLTP-standarden. Den har framhjulsdrift och införlivar Volkswagen’s nya designfilosofi, som betonar stabilitet, sympati och entusiasm. Volkswagen ID2

Volkswagen ID2

Bilens design är karakteriserad av en C-stolpe som påminner om den ursprungliga generationen av Golf. Volkswagen har också lagt stor vikt vid bilens stabilitet och utseende för att skapa ett vänligt och sympatiskt intryck.

Inuti erbjuder ID.2 All ett användarvänligt infotainmentsystem med en traditionell volymkontroll och en separat kontrollpanel för klimatanläggningen. Bagageutrymmet är generöst med en kapacitet på 490–1 330 liter, vilket enligt Volkswagen överträffar bilar i högre prisklasser. ID.2 är 4,05 meter lång, 1,81 meter bred och 1,53 meter hög, med ett axelavstånd på 2,6 meter, vilket är åtta centimeter kortare än dagens Golf.

Volkswagen ID2 Pris

ID.2 All är en av de tio nya elbilsmodellerna som Volkswagen planerar att lansera fram till 2026. Deras framtidsplaner inkluderar också en kompakt SUV samt en ännu mer prisvärd elbil som ska kosta under 220 000 kronor. Volkswagen satsar stort på elektrifiering för att möta den växande efterfrågan på elbilar och för att behålla sin position som ledande elbilstillverkare i Europa. Volkswagen ID2