Hoppa till innehåll
Hem » Fiat 600e

Fiat 600e

  • av
Fiat 600e

Här är den nya Fiat 600e från den italienska biltillverkaren. Denna nya familjebil från Fiat har sin plats i B-segmentet och står redo att utmana elbilar som Volkswagen ID.3, MG4 och Kia Niro EV. Beställningarna för denna modell kommer att öppnas under hösten, med de allra första leveranserna som förväntas ske före årets slut.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

Med en längd på 4,17 meter är Fiat 600e betydligt större än den framgångsrika småbilen Fiat 500e. Detta ökar dess lastutrymme och ger passagerarna mer utrymme att röra sig i. En ny drivlina med förbättrad räckvidd är också en av de framstående funktionerna som Fiat har att erbjuda.

Fiat 600e kommer att vara utrustad med ett batteri med en kapacitet på 54 kWh, vilket ger den en räckvidd på upp till 400 kilometer enligt WLTP-standard. I stadstrafik förväntar sig Fiat att modellen ska kunna klara upp till 600 kilometer mellan laddningarna.

Denna elbil drivs av en motor med en effekt på 115 kW (156 hk) och kan accelerera från 0 till 100 km/h på bara 9 sekunder. Toppfarten är 150 km/h. Dessutom kommer snabbladdning vara möjligt med en effekt på upp till 100 kW, och att ladda från 20 till 80 procent beräknas ta endast 27 minuter. Ombord finns också en AC-laddare med en kapacitet på 11 kW.

Fiat erbjuder Fiat 600e i två olika utrustningsnivåer: basmodellen Fiat 600e Red och den mer påkostade toppmodellen La Prima.

Interiört har Fiat 600e plats för upp till fem passagerare och har en imponerande mängd förvaringsutrymme med en totalvolym på 15 liter. Kupéns mittkonsol kan anpassas efter kundens önskemål med olika förvaringsmöjligheter och löstagbara mugghållare.

I mitten av instrumentpanelen finns en imponerande 10,25-tumsskärm som utgör bilens infotainmentsystem för medieupplevelse och navigation. Navigationssystemet levereras av TomTom och innehåller uppdaterade kartor, inklusive en ruttplanerare som inkluderar laddstationer. Bakom ratten finns även en digital instrumentkluster med en 7-tums display.

Infotainmentsystemet kommer att stödja både Apple CarPlay och Android Auto. Dessutom kommer Fiat 600e att erbjuda röststyrning som är kopplad till navigationssystemet samt ett ljudsystem med sex högtalare för en förbättrad ljudupplevelse.

Bagageutrymmet har en kapacitet på 360 liter, och när baksätena fälls ned ökar utrymmet till imponerande 1231 liter enligt 60/40-principen.

Än så länge har inga priser eller exakta detaljer om den svenska marknadsintroduktionen släppts, men modellen förväntas anlända under detta år.