Hoppa till innehåll
Hem » När kommer Volkswagen ID8?

När kommer Volkswagen ID8?

  • av
När kommer Volkswagen ID8

När kommer Volkswagen ID8? Även om vi ännu inte har sett några bilder av den, har Volkswagen bekräftat att en SUV med tre rader snart kommer att lanseras på sin elbilplattform. Den familjevänliga SUV:en kommer att kallas ID.8 och vi förväntar oss att den kommer att dela stil med den något mindre ID.6 (som visas ovan) som avslöjades för den kinesiska marknaden.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

När kommer Volkswagen ID8

ID.8 kommer att vara mycket större än ID.4 och placera sig i konkurrens med mellanstora SUV:ar. Den kommer att ha tre rader med säten och plats för upp till sju passagerare. Bakhjulsdrift kommer förmodligen att vara standard, men ett dubbelmotoriserat fyrhjulsdriftsystem kommer förmodligen att vara ett alternativ. Det är för närvarande oklart hur stor batterikapacitet Volkswagen kommer att erbjuda här, men i Kina kan köpare av den mindre ID.6 välja antingen ett 58,0- eller 77,0 kWh batteripaket, med en körsträcka på upp till 590 km med det större av de två. Med tanke på populariteten av SUV:ar med tre rader skulle VW vara klokt att snart föra ID.8 till marknaden, och vi förväntar oss att se den som en 2025 modell.

Liksom ID.4 förväntas ID.8 erbjudas i bas-, Pro- och Pro S-versioner och kan också erbjudas i en begränsad upplaga 1stEdition-modell för sitt första modellår. Vi uppskattar priserna ovan och kommer inte att veta exakt hur mycket SUV:en kommer att kosta eller vilka funktioner som kommer att vara standard eller valbara förrän närmare lanseringen.

När kommer Volkswagen ID8

Volkswagen har inte släppt specifikationer om ID.8:s drivlina, men vi förväntar oss att SUV:en kommer att erbjudas i både bakhjuls- och fyrhjulsdriftkonfigurationer med en eller två elmotorer som ger framdrift. När vi får chansen att testa köra ID.8 kommer vi att uppdatera den här historien med körimpressioner och testresultat.

Tre rader med säten sätter ID.8 i konkurrens med den dyrare Tesla Model X och Rivian R1S som en familjevänlig SUV med en helt elektrisk drivlina. Alla modeller kommer förmodligen att ha ett panoramaglastak och erbjuda en stor 12,0-tums infotainment-pekskärm för många av bilens kontroller. När kommer Volkswagen ID8?