Hoppa till innehåll
Hem » Citroen e-C3 Pris

Citroen e-C3 Pris

  • av
Citroen e-C3 pris

Citroen har nyligen avslöjat sin senaste kompakta elbil, Citroen e-C3, med officiell premiär. Den här modellen, som har ett startpris på 23 300 euro i Europa, utmanar det konkurrensintensiva B-segmentet av små kompakta bilar. Det är värt att notera att denna elbil kommer att nå den svenska marknaden under våren 2024. Citroen e-C3 pris börjar från 23 300 euro i Europa, det svenska priset får vi reda på till våren nästa år då modellen lanseras i Sverige.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

Citroen e-C3 pris

E-C3 är utrustad med en 83 kW (113 hk) motor och ett 44 kWh batteri, vilket ger den en imponerande räckvidd på upp till 320 kilometer. Den har en topphastighet på 135 km/h och accelererar från 0 till 100 km/h på 11 sekunder. Dessutom har den möjlighet till snabbladdning med upp till 100 kW, vilket innebär att det tar endast 26 minuter att ladda batteriet från 20 till 80 procent.

Citroen e-C3 pris

Thierry Koskas, VD för Citroen, påpekar att kundernas förväntningar på bilar i B-segmentet har förändrats, med ett ökat intresse för SUV:ar och elektrisk körning i stadsområden. Citroen tar nu an detta genom att introducera den helt elektriska e-C3, en kompakt bil i B-segmentet som är modern, skarp och bekväm. Den är tillverkad i och för Europa.

Den nya Citroen e-C3 är både längre och bredare än sin föregångare och har en upphöjd design som ger den en SUV-liknande känsla. Den introducerar också Citroens hydrauliska fjädringssystem, Citroen Advanced Comfort, för första gången i detta segment. Detta system erbjuder en komfortabel och svävande känsla när bilen kör över ojämnheter på vägen.

Citroen e-C3 pris

Inuti bilen strävar Citroen efter att skapa en enkel men genomtänkt atmosfär som påminner om ett vardagsrum. De nya sätena i modellen har extra skum för att ge en ökad komfort.

Kupén har en central 10-tums pekskärm som är vinklad mot föraren och ersätter det traditionella instrumentklustret bakom ratten. Detta är en designfunktion som liknar Tesla och Volvo. Den centrala skärmen ger möjlighet att spegla din mobiltelefon och använda dina egna appar för en bekant användarupplevelse. Citroen e-C3 pris

Citroen e-C3 pris

För att förbättra säkerheten och körglädjen är e-C3 utrustad med en rad avancerade förarassistanssystem, inklusive autobroms, filhållningsassistent och parkeringsradar.

Bagageutrymmet har en kapacitet på 310 liter, och om det behövs kan den bakre stolsraden fällas i en 60/40-förhållande för att öka lastutrymmet ytterligare.

Citroen e-C3 pris

Citroen e-C3 pris