Hoppa till innehåll
Hem » När kommer Volkswagen ID9?

När kommer Volkswagen ID9?

  • av
när kommer volkswagen ID9

När kommer Volkswagen ID9? Volkswagen har sedan tidigare hintat om en framstående elbilsmodell med deras nya plattform, SSP, och flaggskeppsmodellen Trinity. Trots att lanseringen för dessa initialt var planerad till 2026 har den nu skjutits upp till 2028. Dock rapporterar motor.es, baserat på källor inom företaget, att en annan spännande modell kallad Volkswagen ID9 kan vara på väg för lansering 2027.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

när kommer volkswagen ID9

Denna ID.9-modell skulle baseras på en uppgraderad version av Volkswagens nuvarande elbilsplattform, MEB+, och kommer tekniskt att vara mer avancerad än den aktuella ID.7-modellen. Istället för en sedan skulle ID.9 vara en längre crossovermodell, över fem meter, utrustad med fyrhjulsdrift och två elmotorer. Denna modell sägs erbjuda över 300 hästkrafter, med möjlighet att stänga av den främre motorn för att förbättra räckvidden.

när kommer volkswagen ID9

En av ID.9:s mest imponerande funktioner kan vara dess batteri på 120 kWh, vilket skulle ge den en räckvidd på 80 mil. Detta är märkbart större än nuvarande ID-modeller, som för närvarande erbjuder en maximal kapacitet på 77 kWh, även om ID.7 snart kan komma med ett 86 kWh-batteri som kan räcka upp till 70 mil.

när kommer volkswagen ID9

Även om dessa detaljer är spännande, bör de behandlas med försiktighet eftersom ingen officiell källa har bekräftat dem. Ursprungligen skulle Trinity vara en stor sedan, men det ryktas nu att den under företagets nya ledning har omvandlats till en crossovermodell. Om detta faktiskt är ID.9 som kommer att lanseras 2028 återstår att se.

när kommer volkswagen ID9

När kommer volkswagen id9