Hoppa till innehåll
Hem » När kommer Volkswagen ID6?

När kommer Volkswagen ID6?

  • av
När kommer Volkswagen ID6

När kommer Volkswagen ID6? Enligt Volkswagen kommer bilen endast produceras och säljas i Kina. Tyvärr kommer vi inte se Volkswagen ID6 på svenska vägarna, vi får istället nöja oss med ID4 modellen eller ID7 kombi modellen.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

När kommer Volkswagen ID6

Volkswagen ID6 är omedelbart igenkännlig som en helt elektrisk ID-modell tack vare dess LED-ljusramp som sträcker sig över bilens framsida och korsar de rundade strålkastarna.

Två versioner av ID6 kommer att säljas – både Crozz och X – och varje version har sina egna designvarianter. Crozz har en svartlackerad frontgrill med ett silverfärgat trim-element som skär igenom, medan X har en enkel karosserifärgad remsa som skär genom en större enhet.

Båda har kontrasterande kromelement längs sidan av bilen, men Crozz får en tvåtonad färgfinish för taket, medan X behåller en färg genomgående.

På baksidan har Crozz en högre bakre stötfångare jämfört med X:s lågt hängande design. Båda har också olika bakljusdesign.

När kommer Volkswagen ID6

Två batteripaket kommer att finnas tillgängliga för båda versionerna av Volkswagen ID6. Den första är en 58kWh-enhet som sägs leverera upp till 436 km räckvidd, medan ett större 77kWh-paket ökar det till 587 km.

De snabbaste ID6-modellerna kommer att använda en 306 hk elektrisk motor, som tar dem från 0-100 km/h på 6,6 sekunder.

Likt Volkswagen ID3 och ID4 som säljs i Storbritannien, har ID6 en mycket minimalistisk inredning – men den tar enkelhet till en ny nivå genom att ta bort alla fysiska knappar eller reglage.

Allt styrs via en 12-tums central display och en ’Hello ID’-röstassistent. Andra funktioner som förs över till Volkswagen ID6 från mindre ID-bilar inkluderar en ljusramp som kan hjälpa med navigations- och laddningsinformation samt ’Travel Assist’ som låter ID6 accelerera, bromsa och styra sig själv under motorvägsförhållanden.”

När kommer Volkswagen ID6. Volkswagen ID6