Hoppa till innehåll
Hem » Nya Fiat Panda

Nya Fiat Panda

  • av
Nya fiat panda

Nya Fiat Panda: Stellantis planerar att intensifiera sitt engagemang för små elbilar i Europa som svar på den växande konkurrensen från Kina. Bland modellerna i denna offensiv finns Citroen e-C3, som förväntas ha ett pris på omkring 25 000 euro och börjar produceras nästa år.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

Nya fiat panda

Fiat, ett annat varumärke inom Stellantis-gruppen, siktar även de på detta segment. De tar inspiration från sin historiska modell, Fiat Panda, och planerar att lansera den som en prisvärd elbil. För att förverkliga denna vision tittar Fiat tillbaka på principerna bakom den ursprungliga Panda och använder konceptet från Fiat 120 som deras ledstjärna.

Nya fiat panda

Olivier François, VD för Fiat, betonade i en intervju med italienska La Repubblica vikten av att återgå till Pandans ursprungliga principer. Han nämnde att Fiat 120-konceptet reflekterar en ”less-is-more”-approach, vilket betyder en mer grundläggande men ändå väsentlig bil. François poängterade styrkan i italiensk design och beskrev den kommande elektriska Pandan som en representation av den klassiska modellen i ett modernt, elektriskt format. Han framhöll att denna modell skulle vara mer prisvärd än konkurrenterna och tillverkas i Europa.

Förväntningarna är att den nya Fiat Panda börjar produceras 2024.