Hoppa till innehåll
Hem » När kommer Rivian till Sverige?

När kommer Rivian till Sverige?

  • av
när kommer rivian

När kommer Rivian till Sverige? Rivian, en uppstickare på elbilsområdet, lyckades år 2021 med bedriften att släppa sin första modell R1T, en elektrisk pickup, före både Tesla och Ford på den amerikanska marknaden. Dessutom förväntas deras elektriska SUV, R1S, börja levereras till kunder i USA runt årsskiftet, och det spekuleras i att denna modell så småningom även kan göra sitt intåg på svenska vägar.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

När kommer rivian

Det har länge cirkulerat rykten om att Rivian har planer på att expandera till Europa och detta bekräftades nyligen av företagets VD JR Scaringe i en intervju med BloombergTV. Ett första steg mot expansionen har redan tagits genom att Rivian börjat leverera sin transportbil EDV-500 till Europa, framtagen i samarbete med Amazon. Amazon har beställt 100 000 exemplar av transportbilen i olika storlekar, varav 300 nu är på väg att tas i bruk i Tyskland.

“Det innebär inte bara att vi ska skeppa fordon till Europa, utan även att vi måste sätta upp en infrastruktur för reservdelar och service där. EDV-programmet är för oss ett sätt att öppna upp den europeiska marknaden för våra produkter”, säger JR Scaringe.

Det är fortfarande oklart när Rivian kommer att börja sälja sina personbilar i Europa, och om Sverige finns med i dessa planer. Den elektriska SUV:en R1S anses vara det mest sannolika första alternativet för den svenska marknaden. Det ryktas även att Rivian arbetar på en mindre och mer prisvärd modell, kallad R2S, som sägs vara en konkurrent till Teslas Model Y, men detaljerna kring denna modell är ännu knappa.

när kommer rivian

För i år siktar Rivian på att tillverka 50 000 enheter av sina elektriska modeller R1T och R1S. Efter en period av motgångar, inklusive återkallelser och avhopp från ledande produktionschefer, har företaget kunnat rapportera om en del positiva nyheter under det andra kvartalet. Mellan den första april och sista juni producerades 13 992 bilar, vilket är en ökning med över 4 500 enheter jämfört med det första kvartalet. Även antalet levererade bilar ökade, från knappt 8 000 under det första kvartalet till 12 640 under det andra kvartalet. När kommer Rivian till Sverige?