Hoppa till innehåll
Hem » Tesla Model 3 Plaid

Tesla Model 3 Plaid

  • av
Tesla Model 3 Plaid

Tesla Model 3 Plaid: Bilder som nyligen dykt upp från Teslas katalog för reservdelar tyder starkt på att en ny toppversion av Model 3 är på väg. Tidigare antaganden om att denna modell skulle kallas ”Plaid” ser nu ut att vara felaktiga, då namnet ”Ludicrous” istället har kommit i ljuset – vilket indikerar en extremt snabb bil.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

Tesla Model 3 Plaid

Med introduktionen av den nya Highland-versionen av Model 3, märktes det att Performance-varianten försvann ur sortimentet. Men genom de nu läckta bilderna från reservdelskatalogen verkar det som att en ersättare är redo att träda fram.

Trots tidigare spekulationer om att namnet skulle vara Plaid, rapporterar Inside EV nu att namnet istället ser ut att bli Ludicrous. Dessa två benämningar är båda hämtade från filmen ”Det våras för rymden”, där Ludicrous representerar den näst snabbaste hastigheten, precis innan Plaid.

Tesla Model 3 Plaid

Tesla har även skickat in dokument för certifiering i Europa för denna nya prestandaversion av Model 3 Highland. Den förväntas komma med en ny motorkonfiguration som innefattar 3D3- och 5D1-motorerna, istället för 3D3 och 3D7 som återfinns i Long Range-modellen. Det ryktas även om att den nya motorn kommer att vara av kolfiber, likt Plaid-versionerna av Model S och X. Bland andra specifikationer som har framkommit finner vi bredare däck och en justerad styrgeometri, med 2,13 varv från fullt utslag till fullt utslag på ratten, jämfört med 2,03 på tidigare modeller.
Tesla Model 3 Plaid