Hoppa till innehåll
Hem » När kommer nya Nissan Leaf?

När kommer nya Nissan Leaf?

  • av
nya nissan leaf

När kommer nya Nissan Leaf? När Nissan Leaf introducerades år 2010 markerade det en milstolpe inom bilindustrin som världens första elbil i massproduktion. Sedan dess har modellen genomgått flera uppdateringar och har idag status som en verklig ikon inom elbilssegmentet. Med tiden har dock konkurrensen hårdnat och Leaf behöver nu ge plats för en ny och modernare modell.

Det har nu bekräftats att en efterträdare är på väg, även om den inte förväntas vara redo för produktion förrän om några år. Nissan planerar att starta tillverkningen av den nya modellen i sin brittiska anläggning i Sunderland år 2026, och det ser ut som att den kommer att vara en crossover.

nya nissan leaf

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

nya nissan leaf

Det är fortfarande osäkert om produktionen av dagens Leaf kommer att fortsätta fram till 2026, och det bör noteras att den nya modellen inte är tänkt att vara en direkt ersättare.

Nissan har som mål att lansera 19 nya elektriska modeller fram till 2030, en ökning från den tidigare siffran på 15. Företaget har redan visat upp fyra konceptbilar som en försmak av vad vi kan förvänta oss, och det är troligt att ”Chill Out”-konceptet är den som kommer att ta över efter Leaf. Den nya modellen kommer att dela teknik med elsuven Nissan Ariya och kommer att vara utrustad med Nissans fyrhjulsdriftssystem e-4ORCE. Den skiljer sig dock genom en sluttande taklinje och en något mindre storlek.

nya nissan leaf

När kommer nya Nissan Leaf?