Hoppa till innehåll
Hem » När kommer nya Volvo V90?

När kommer nya Volvo V90?

  • av
Nya volvo V90

När kommer nya Volvo V90? Volvo V90 som lanserades i 2016 har nu 7 år på nacken med en facelift som gjordes i 2020. V90 konkurrenterna BMW i5 Touring, Audi A6 e-tron och Volkswagen ID7 Touring väntas lanseras i 2024, och Volvo lär följa efter med sin egna lansering av en ny Volvo V90. Vi tror att en eldriven Volvo V90, som antagligen kommer att kallas EV90, lanseras mot slutet av 2024 eller i början av 2025.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power, Wall Connector, Easee, Charge Amps och Wallbox. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

Nya volvo V90

Volvo är i färd med att bredda sitt utbud av elbilar, och efter att ha introducerat fem elektriska SUV:ar och crossovers, står nu företaget redo att avslöja sina första eldrivna kombibilar – en kategori där märket historiskt sett har varit mycket framstående. Enligt uppgifter från företagets ledning är det troligt att vi kommer att få se en Volvo EV60 eller EV90 inom en snar framtid. Både VD Jim Rowan och den tidigare VD:n Håkan Samuelsson har uttryckt att aerodynamiska kombibilar spelar en viktig roll i deras framtida modellutbud, även om prioriteringen initialt har legat på SUV:ar.

Nya volvo V90

EV60 eller EV90 förväntas vara lättare och ha en mer strömlinjeformad design jämfört med de mer massiva SUV-modellerna, vilket resulterar i en minskad förbrukning och en imponerande räckvidd. Volvo håller för närvarande på att testa flera elektriska prototyper. Enligt uppgifter från Transportstyrelsen mäter en av dessa prototyper 4,8 meter på längden och har en vikt på 2300 kg. Dessutom testas en mindre elektrisk kombimodell som är 451 cm lång och väger 1700 kg. Som jämförelse är dagens Volvo V60 477 centimeter lång.

Nya volvo V90

När kommer nya Volvo V90? Nya Volvo V90