Hoppa till innehåll
Hem » När kommer Ford Explorer?

När kommer Ford Explorer?

  • av
när kommer ford explorer

När kommer Ford Explorer? Ford är på väg att lansera nya Explorer, en elektrisk bilmodell, som inleder en ny era av elbilar för företaget i Europa (inklusive Sverige) under 2024. Den nya elbilen Explorer, tillverkad i Tyskland och särskilt designad för den europeiska marknaden, representerar Fords engagemang i elektrifieringen av deras fordon. Detta är det första fordonet som byggs i deras nya elektrifieringscenter i Köln.

Lär mer här om kommande elbilar under 2024

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power och Wall Connector. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

när kommer ford explorer

Ford Explorer är en mellanstor crossover med plats för fem personer, och är mindre än den nuvarande sjusitsiga SUV:en Ford Explorer som säljs i Sverige. Enligt Martin Sander, general manager för Ford Model e i Europa, kombinerar den nya Explorer amerikanskt arv med europeisk innovation och är redo för alla typer av äventyr.

Bilen byggs på Volkswagens MEB-plattform, en populär plattform för elbilar som används av flera andra biltillverkare. Den kommer också att användas för den elektriska versionen av Ford Puma, som planeras lanseras under 2024.

när kommer ford explorer

Designmässigt har Explorer elbilstypiska drag, men behåller samtidigt vissa designelement från den befintliga modellen. Trots att bilen ser stor ut på bilder är den faktiskt bara 4,46 meter lång. Bilen har en aerodynamisk exteriör och en futuristisk interiör med högkvalitativa material och designelement inspirerade av konceptbilar.

En av de mest framträdande nyheterna är den 15-tum stora pekskärmen SYNC Move, som är justerbar och har ett dolt förvaringsutrymme för värdesaker. Systemet inkluderar även uppkopplade tjänster och avancerad förarassistansteknik.

när kommer ford explorer

Ford har inte avslöjat mycket om bilens batteristorlek, räckvidd eller förbrukning, men de har bekräftat att bilen kommer att kunna snabbladdas från 10 till 80 procent på endast 25 minuter. Bilen kommer att finnas tillgänglig i två versioner: Explorer och Explorer Premium.

Sammanfattningsvis markerar den nya Ford Explorer ett viktigt steg i Fords övergång till elbilar i Europa, med en kombination av innovativ design, avancerad teknologi och engagemang för hållbarhet. När kommer ford explorer?

när kommer ford explorer