Hoppa till innehåll
Hem » När kommer Polestar 4?

När kommer Polestar 4?

  • av
när kommer polestar 4

När kommer Polestar 4? Produktionen av den nya Polestar 4 har nu påbörjats, och förväntas nå den svenska marknaden i början av nästa år, med priser som börjar på 750 000 kronor. Geely har nyligen delat med sig av nya bilder på bilen, tagna på Ningbo International Circuit i Kina, och detta har Allt Om Elbil varit snabba med att rapportera om.

Lär mer här om kommande elbilar under 2024

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power och Wall Connector. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

när kommer polestar 4

Intressant nog ser det ut som att Polestar 4 kommer att nå sina första ägare före Polestar 3, trots att beställningar ännu inte har öppnat i Sverige. Bilen kommer med en kraftfull motor på 544 hästkrafter, vilket möjliggör en acceleration från 0 till 100 km/h på bara 3,8 sekunder. Den finns också i en bakhjulsdriven variant med 272 hästkrafter, men denna version har något lägre prestanda.

när kommer polestar 4

Polestar 4 delar tekniska lösningar med Zeekr 001 och baseras på Geelys SEA-plattform. Tillverkningen har nu startat i Kina, och de första bilarna förväntas nå Europa i början av nästa år. De officiella priserna för Sverige är ännu inte fastställda, men i Nederländerna kommer bilen att kosta från 63 500 euro för den bakhjulsdrivna modellen, enligt Autoweek, vilket motsvarar ungefär 750 000 kronor. Den fyrhjulsdrivna versionen kommer att ha ett startpris på 72 800 euro i Nederländerna, vilket antyder att priset i Sverige kan landa på runt 860 000 kronor.

när kommer polestar 4

Både den bakhjulsdrivna och den fyrhjulsdrivna versionen är utrustade med ett batteri på 102 kWh bruttokapacitet och 94 kWh netto, vilket ger en uppskattad räckvidd på minst 600 km för den bakhjulsdrivna versionen och 560 km för fyrhjulsdrivna. Polestar 4 kommer också att kunna laddas snabbt med en kapacitet på upp till 200 kW. När kommer Polestar 4?