Hoppa till innehåll
Hem » BYD Song L

BYD Song L

  • av
byd song

BYD har presenterat sin nya SUV coupémodell Song L som erbjuder upp till 385 kW kraft och en räckvidd på 662 km. Den har också många olika gadgets och säkerhetsfunktioner. Företaget har nu börjat förhandsförsäljningen av den här nya eldrivna SUV coupén på den kinesiska marknaden.

Lär mer här om kommande elbilar under 2024

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power och Wall Connector. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

byd song

Song L är 4840 mm lång, 1950 mm bred och 1560 mm hög, med en hjulbas på 2930 mm. Det gör den 89 mm längre, 29 mm bredare och 63 mm lägre än Tesla Model Y, som har en 40 mm längre hjulbas. Den bygger på e-Platform 3.0-arkitekturen, som också används av Dolphin, Seal och Atto 3, och har BYDs nya stötdämpningssystem DiSus-C Intelligent Damping Body Control System.

Det finns två batterialternativ från BYD, båda med litiumjärnfosfat (LFP)-teknik: ett på 71,8 kWh och ett större på 87,04 kWh. Modellerna med det mindre batteriet har en ensam elektrisk motor bak som ger 150 kW kraft. De kan accelerera från 0 till 100 km/h på 8,6 sekunder och har en räckvidd på 550 km enligt det generösare CLTC-testet.

byd song

Den större batteriversionen finns antingen med en 230 kW ensam motor med bakhjulsdrift, som har en räckvidd på 662 km och kan göra 0 till 100 km/h på 6,9 sekunder, eller med en 380 kW dubbelmotor med fyrhjulsdrift som har en räckvidd på 602 km och kan accelerera från 0 till 100 km/h på 4,3 sekunder.

Inuti bilen finns en 15,6-tums roterbar pekskärm för infotainment och en 10,25-tums digital instrumentpanel. Några tillgängliga funktioner är halvautomatisk parkeringshjälp, ett system för doftspridning i interiören och en 50-tums förstärkt verklighets head-up-display.

byd song

Enligt Luke Todd kan BYD omkonstruera och anpassa sin produktion för att ändra en av sina bilar från vänsterstyrning till högerstyrning på bara 12 månader.