Hoppa till innehåll
Hem » Nya Mercedes EQA och EQB 2024

Nya Mercedes EQA och EQB 2024

  • av
Nya Mercedes EQA och EQB 2024

Mercedes genomför nu uppdateringar på sina minsta eldrivna SUV-modeller, EQA och EQB, för det kommande modellåret. Dessa förändringar inkluderar en ökning av räckvidden, införandet av Plug & Charge-teknik och förbättringar i infotainmentsystemet. Dessutom erbjuds nu en dragkrok som tillval för EQB.

Så, likt känslan när du susar förbi bensinmacken i din elbil och tänker på alla pengar du sparar, erbjuder vi prisgaranti!. Utforska Sveriges mest populära laddboxar: Zaptec Go, Defa Power och Wall Connector. Nyttja Grön Teknik avdraget så länge det varar!”

Nya Mercedes EQA och EQB 2024

Båda modellerna har fått en ny frontdesign med en svart panel och Mercedes karakteristiska stjärnmönster, vilket gör att de nu mer liknar de större modellerna i EQ-serien. En ljuslist som förbinder strålkastarnas varselljus och en nydesignad stötfångare bidrar till ett visuellt bredare utseende, medan även bakljusen har fått en ny design.

För EQA-modellen har räckvidden förbättrats till upp till 560 kilometer, en ökning från tidigare 530 kilometer. Denna förbättring är resultatet av aerodynamiska förbättringar och däck med lägre rullmotstånd.

Nya Mercedes EQA och EQB 2024

EQB kommer nu också med möjligheten att lägga till en dragkrok. Beroende på modell kan dragvikten vara 1400 kg för framhjulsdrivna versioner och 1700 kg för de fyrhjulsdrivna.

Interiören i EQB har också fått uppdateringar, inklusive en ny ratt med touchkontrollpaneler och nya interiöralternativ såsom brunt kalkträ med bakgrundsbelyst Mercedes-mönster. En standardfunktion är nu en 10,25-tums central skärm. Instrumentpanelen erbjuder tre olika stilar och panelbelysningen kan anpassas med 10 olika färgalternativ.

Nya Mercedes EQA och EQB 2024

De nya modellerna är utrustade med en uppgraderad version av MBUX infotainmentsystemet, som inkluderar förbättrad röstassistans och bättre presentation av laddningsalternativ. Systemets mjukvara kan uppdateras trådlöst och ger möjlighet att beställa digitala tilläggsfunktioner. För en mer omslutande musikupplevelse introducerar Mercedes även Dolby Atmos.

Stjärnmönstret är ett återkommande tema, och både EQA och EQB stödjer nu Plug & Charge för enklare laddning vid snabbladdningsstationer.

Förbättrad sensorteknik, inklusive en ny multifunktionskamera och backkamera, har implementerats för att förbättra förarassistanssystemen. Till exempel har Active Lane Keeping Assist förbättrats avsevärt.

Nya Mercedes EQA och EQB 2024

De uppdaterade versionerna av EQA och EQB kommer att kunna beställas från och med hösten 2023 och beräknas nå svenska återförsäljare i början av 2024.
Nya Mercedes EQA och EQB 2024