Hoppa till innehåll
Hem » Är det värt att köpa laddbox?

Är det värt att köpa laddbox?

  • av
Är det värt att köpa laddbox?

Är det värt att köpa laddbox? Är du nyfiken på elbilar och undrar om du bör skaffa en laddbox? Eller kanske du redan äger en elbil och funderar på om det är värt att investera i en laddbox? Oavsett din specifika situation, finns det fem huvudsakliga skäl som starkt talar för att skaffa en laddbox, vilket vi varmt rekommenderar till alla elbilsägare.

1. Ladda säkrare

Att ladda en laddningsbar bil i ett vanligt vägguttag hemma är tekniskt möjligt, men det rekommenderas inte av säkerhetsskäl. En laddbox erbjuder en betydligt säkrare lösning, eftersom den kontinuerligt kommunicerar med bilen för att säkerställa att laddningen går som den ska och inga oväntade problem uppstår. Laddboxen har avancerade säkerhetsfunktioner som omedelbart bryter strömmen om bilen inte är rätt ansluten, en nivå av skydd som inte finns när man laddar i ett vanligt eluttag.

Är det värt att köpa laddbox?

2. Ladda billigare

Att helt ladda din elbil hemma med en egen laddbox kostar omkring 20-25 kronor per laddning. Om du istället väljer att ladda på en offentlig laddstation kan kostnaden variera beroende på ägaren av stationen, och det kan gå upp till cirka 80 kronor för en full laddning. Således kan du spara en betydande summa pengar över tid genom att främst ladda din bil hemma.

3. Nyttja Grön Teknik

Vid installation och köp av laddbox får man 50% avdrag för kostnaden av arbete och material i upp till 50 000 kr. Grön Teknik avdraget infördes i början av 2021, och i takt med att fler köper elbilar är det troligt att avdraget tas bort (precis som klimatbonusen). Därför uppmuntrar vi elbilsägare att ta steget idag och köpa en laddbox och därav nyttja Grön Teknik avdraget så längde det varar.

Är det värt att köpa laddbox?

4. Öka värdet på fastigheten

Om du bestämmer dig för att installera en laddningsstation för elbilar hemma, finns det en möjlighet att värdet på ditt hus kommer att stiga. Martina Wikström, som arbetar med koordinering av laddningsinfrastruktur på Energimyndigheten, har påpekat att fastigheter med en sådan anläggning potentiellt kan öka i värde. Det bör dock noteras att det för närvarande inte finns några konkreta studier som stöder detta påstående.

Är det värt att köpa laddbox?

5. Ladda effektivare

Att ladda din elbil över natten är det mest effektiva sättet. Detta undviker behovet av att avbryta laddningsprocessen för att använda bilen innan den är fulladdad, vilket sparar tid och undanröjer oro för att ha tillräckligt med batteri för att nå din destination. Dessutom är laddning via en laddbox snabbare än ett standarduttag. En laddbox tillhandahåller minst 16A ström, jämfört med 6-10A från ett vanligt eluttag.

Prisgaranti: Laddbox och Installation

Vi kan matcha lägsta pris i Sverige vid installation av laddboxar inom vårt installationsområde. Vi kan garantera priset genom att effektivisera, undvika mellanled och utföra alla tjänster i eget regi. Hitta en laddbox till din elbil här!

Är det värt att köpa laddbox?

Är det värt att köpa laddbox?