Hoppa till innehåll
Hem » När kommer Polestar 5?

När kommer Polestar 5?

  • av
när kommer polestar 5

När kommer Polestar 5? Under Polestar Day i Los Angeles avslöjade Polestar, flera spännande innovationer och uppdateringar. Bland annat introducerade de nya tester av Vehicle-to-Grid (V2G) lösningar i Göteborg och meddelade att deras nya modell Polestar 4 kommer att produceras i Sydkorea. Polestar 5 är planerad att lanseras under 2025.

Prisgaranti: Laddbox och Installation

Vi kan matcha lägsta pris i Sverige vid installation av laddboxar inom vårt installationsområde. Vi kan garantera priset genom att effektivisera, undvika mellanled och utföra alla tjänster i eget regi. Hitta en laddbox till din elbil här!

när kommer polestar 5

Ett annat viktigt tillkännagivande var att Polestar 5, som för första gången visades upp utan maskering, kommer att sakna bakruta, precis som Polestar 4. Detta framgick av de första bilderna från evenemanget.

Polestar 5 kommer också att vara först med att använda StoreDots avancerade batteriteknik kallad XFC, vilket står för ”100 på 5”. Denna teknik möjliggör en laddning på 100 miles (160 km) på bara fem minuter. StoreDot demonstrerade tekniken med en prototypmodul under evenemanget och planerar att fullskaligt demonstrera den i en Polestar 5-prototyp under 2024. Denna teknik kan integreras i Polestars nuvarande batteripaket, vilket underlättar utvecklingen.

när kommer polestar 5

Thomas Ingenlath, VD för Polestar, uttryckte sitt stöd för StoreDots snabbladdningsteknik, vilken kan revolutionera användarupplevelsen för elbilsägare genom att möjliggöra mycket snabb laddning.

Polestar 5 är tänkt att vara en fyradörrars GT-bil med fokus på prestanda, utrustad med en kraftfull elektrisk motor och ett 800-voltssystem. Målet är att bilens två motorer tillsammans ska leverera 650 kW (884 hk) och ett vridmoment på 900 Nm. När kommer Polestar 5.