Hoppa till innehåll
Hem » Grön Teknik 2024

Grön Teknik 2024

  • av
grön teknik 2024

Grön Teknik 2024: Det gröna skatteavdraget, som började gälla från den 1 januari 2021, fungerar på samma sätt som ROT- och RUT-avdragen. Det erbjuder en skattereduktion på 50% för installation av laddboxar hemma, 50% för installation av system för egenproducerad elenergi och 20% för installation av nätanslutna solcellssystem.

Grön Teknik i 2024?

I dagsläget, under 2023, har varken Skatteverket eller regeringen gett några uppdateringar om framtiden för det gröna skatteavdraget för 2024. Det har skapat oro bland konsumenter, särskilt efter att klimatbonusen, som erbjöd upp till 70 000 kr i avdrag för köp av elbilar, avskaffades med kort varsel förra året. Enligt Skatteverket chatbot gäller Grön Teknik avdraget ’tills vidare’.

grön teknik 2024

Vad gäller det gröna avdraget, är det viktigt att notera att nuvarande regler kräver att privatpersoner som vill använda detta avdrag måste säkerställa att både leverans och installation av deras projekt inte överskrider fastställda tidsfrister.

Tidsfrister

För närvarande gäller det gröna skatteavdraget för alla installationer som betalas före den 31 december 2023 och slutförs före den 31 januari 2024. Branschen förväntar sig att regeringen kommer att behålla avdraget som det är, men om det skulle avskaffas och installationen inte är klar före den 31 januari 2024, kan det bli dubbelt så dyrt för kunden.

grön teknik 2024

Chargefy löser det!

Oroa dig inte, chargefy.nu har ingen förskottsbetalning likt våra konkurrenter. Du betalar endast när du kan börja ladda din elbil. Vi använder dessutom endast våra egna auktoriserade elektriker och kan därav säkerställa att du som kund kan nyttja Grön Teknik avdraget genom att ha kontroll över installationstider. Grön Teknik 2024

Prisgaranti: Laddbox och Installation

Vi kan matcha lägsta pris i Sverige vid installation av laddboxar inom vårt installationsområde. Vi kan garantera priset genom att effektivisera, undvika mellanled och utföra alla tjänster i eget regi. Hitta en laddbox till din elbil här!