Hoppa till innehåll
Hem » Volkswagen Tiguan 2024 Pris

Volkswagen Tiguan 2024 Pris

  • av
Volkswagen Tiguan 2024 Pris

Volkswagen Tiguan 2024 Pris: Den första modellen som lanseras i Sverige är mildhybriden Tiguan 1,5 eTSI med 150 hk, prissatt från 384 900 kronor. Den har DSG-automat och kan dra upp till 1800 kg.

Även om den nya Tiguan är ett steg framåt jämfört med sin föregångare, är priset avgörande för dess framgång. En prisvärd laddhybrid kan vara ett attraktivt alternativ till elbilar, men den förväntas bli lika dyr som en ID.4. Lanseringen i Sverige är planerad till första kvartalet 2024, med ännu ej officiella priser.

Volkswagen Tiguan 2024 Pris

Volkswagens Framtid

Den nya Tiguan-modellen från Volkswagen har stora förväntningar att uppfylla, särskilt med tanke på dess försäljningsframgångar jämfört med företagets elbilar. Med över 1,2 miljoner sålda exemplar världen över, dubbelt så många som företagets elbilar, är Tiguan avgörande för Volkswagens framtida investeringar i elbilssektorn. Intäkterna från försäljningen av denna modell är avgörande för att finansiera dessa kostsamma investeringar. Dessutom är förbränningsbilar fortfarande mer lönsamma än elbilar, vilket gör nya Tiguan än viktigare för Volkswagens ekonomi.

Den nya Tiguan-modellen visades nyligen upp i Braunschweig, Tyskland. Med en längd som ökat med tre centimeter och en nästan oförändrad höjd har Tiguan fått en mer rundad design jämfört med sin kantigare föregångare. Framdelen påminner om Volkswagens ID-bilar medan bakdelen är mer SUV-liknande. Även om designen inte har mycket karaktär, är den praktisk, funktionell och modern.

Volkswagen Tiguan 2024 Pris

Tiguan bygger på MQB Evo-plattformen, som också används för Golf och Passat, vilket innebär hög skalbarhet och lägre kostnader för konsumenterna. En betydande nyhet för den svenska marknaden är introduktionen av en laddhybridmodell med en räckvidd på 100 km, vilket gör den nästan lika klimatvänlig som en ren elbil, beroende på körstil.

Volkswagen Tiguan Förbättringar

Förbättringar har också gjorts i förarmiljön, där nu skärmar och en uppdaterad version av Volkswagens infotainmentsystem dominerar. Laddhybridversionerna har förbättrad räckvidd tack vare ett större batteri på 19,7 kWh, och erbjuder två motoralternativ på 204 hk och 272 hk. Det finns dock fortfarande bara framhjulsdrift för laddhybriderna, eftersom efterfrågan på fyrhjulsdrift är begränsad utanför Sverige.

Volkswagen Tiguan 2024 Pris

Prisgaranti: Laddbox och Installation

Vi kan matcha lägsta pris i Sverige vid installation av laddboxar inom vårt installationsområde. Vi kan garantera priset genom att effektivisera, undvika mellanled och utföra alla tjänster i eget regi. Hitta en laddbox till din elbil här!. Volkswagen Tiguan 2024 Pris

Volkswagen Tiguan 2024 Pris