Hoppa till innehåll
Hem » Skoda Superb 2024 Pris

Skoda Superb 2024 Pris

  • av
Skoda superb 2024 pris

Skoda Superb 2024 Pris: Marknadslanseringen av nya Skoda Superb är planerad till början av 2024, med leveranser till kunder som förväntas börja under sommaren samma år. Priserna har ännu inte offentliggjorts, men de nuvarande priserna på Superb kan ge en uppfattning om kostnaden, med basmodellen som börjar på 445 100 kronor och laddhybriden strax över halvmiljonen.

Superb och Passat

Skoda superb 2024 pris

Den nya Skoda Superb har nyligen lanserats och markerar en spännande utveckling i Volkswagens fordonsserie. Denna modell följer efter lanseringarna av nya Volkswagen Passat, Volkswagen Tiguan och Skoda Kodiaq. Intressant nog delar dessa fyra modeller flera komponenter, vilket är ett vanligt fenomen i bilindustrin idag.

Nya Skoda Superb visar på visuella likheter med Kodiaq, främst genom Skodas formspråk. Den kommer dock att tillverkas i samma fabrik som Passat, närmare bestämt i Skodas anläggning i Bratislava.

Skoda superb 2024 pris

En viktig skillnad mellan nya Passat och nya Superb är att den senare erbjuds i två karosstyper: en klassisk halvkombi och en kombi. Den senare varianten har blivit alltmer populär, och stod för 57% av försäljningen för den tidigare generationen av Superb.

Skoda Superb Storlek

I termer av storlek har nya Superb vuxit något, men inte lika mycket som nya Passat. Halvkombin är 491,2 cm lång och kombin är 490,2 cm, båda något kortare än Passats 491,7 cm. Axelavståndet är dock detsamma för alla dessa modeller, 284,1 cm. Nya Superb är lite smalare och något högre än sina föregångare, vilket ger mer utrymme inuti bilen.

Skoda superb 2024 pris

Lastkapaciteten för nya Superb har förändrats lite. Halvkombin kan nu ta 645 liter och kombin 690 liter, men den totala lastvolymen med nedfällda säten har minskat till 1 920 liter, jämfört med den tidigare generationens 1 950 liter.

Skoda Superb Modeller

Skoda superb 2024 pris

Nya Superb fortsätter att erbjuda både bensin- och dieselmotoralternativ samt en laddhybridversion. Nytt för denna modell är att den minsta bensinmotorn nu är en mildhybrid med 48-voltsteknik. Bensinmotorerna är kopplade till sjuväxlade DSG-dubbelkopplingslådor och finns i tre varianter: 1,5 TSI (150 hk), 2,0 TSI (204 hk) och 2,0 TSI (265 hk). Dieselmotorerna, båda 2,0 TSI, erbjuder antingen 150 hk med framhjulsdrift eller 193 hk med fyrhjulsdrift.

Laddhybridversionen av Superb kombinerar en 1,5-liters TSI-bensinmotor med en elmotor för att leverera 204 hk till framhjulen. Batteriets kapacitet har ökats till 25,7 kWh, vilket ger en räckvidd på över tio mil på enbart eldrift. Dessutom kan batteriet nu snabbladdas. Skoda Superb 2024 Pris

Prisgaranti: Laddbox och Installation

Vi kan matcha lägsta pris i Sverige vid installation av laddboxar inom vårt installationsområde. Vi kan garantera priset genom att effektivisera, undvika mellanled och utföra alla tjänster i eget regi. Hitta en laddbox till din elbil här!.